Recomandări Social

În ce condiții poate fi reabilitat DJ 154 care trece prin două arii naturale protejate

Modernizare DJ 154, km 17+000-51+720 între Sărata și limita cu județul Mureș pe o lungime de 34,7 km prin Programul ”Anghel Saligny” are undă verde de la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, deși trece prin două arii naturale protejate, a declarat directorul Sever Roman.

Este vorba de aria naturală protejată ”Râpa cu Păpuși” de la Domnești și de “Șieu-Budac”.

”În ce privește Râpa cu Păpuși” de la Domnești, în acea zonă am insistat să se lucreze cu grijă ca să nu afecteze aria naturală protejată, iar în ce privește aria naturală Șieu-Budac, acolo vor fi lucrări la pod și este nevoie ca doar în anumite perioade ale anului să lucreze acolo nu în perioadele de prohibiție. Este un lucru foarte bun că se modernizează acest tronson. Vor fi amenajate podețe, poduri, toată calea de rulare va fi modernizată și semnalizată corespunzător. Vorbim despre un traseu de circa 35 de km din DJ 154 până la limita cu județul Mureș”, a declarat Sever Roman.

Conform proiectului, lucrările care se doresc a se realiza prin acest proiect sunt de consolidare a drumului, de asigurare a accesului la proprietăți, trotuare, locurile de parcare, oprire şi staţionare, 9 poduri.

Valoarea totală a obiectivului de investiții este de: 142.410.312,26 lei cu TVA. Valoarea solicitată de la bugetul de stat: 140.230.799,98 lei cu TVA, valoarea finanțată de la bugetul local: 2.179.512,28 lei cu TVA.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS