Ministerul Educației Naționale a publicat ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a după media de admitere. Pe locul întâi se află un elev/ă de la Școala Gimnazială ”Demian Nechiti” Ilva Mică, pe locul al doilea un elev/ă de la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița, iar pe locul al treilea un elev de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Bistrița.
Iată topul celor 10 elevi cu cele mai mari medii de admitere.
La polul opus sunt elevi din Șintereag, Viile Tecii, Sânmihaiu de Câmpie, Șieu Odorhei, Telciu Lechința, Pinticu, Năsăud și Leșu. Aceștia au mediile de admitere între 3.02 și 2.71.
Prima etapă a admiterii la liceu 2021 a început vineri. Până în 22 iulie, absolvenții clasei a VIII-a și părinții acestora trebuie să completeze fișele de înscriere pentru admiterea la liceu 2021, prin alegerea filierei, specializării și profilului. Repartizarea computerizată va avea loc în 24 iulie.
Fișa de înscriere pentru admiterea la liceu poate fi completată atât online, prin formularul „Fișa de înscriere” transmis electronic, cât și fizic, la școala absolvită. Elevii și părinții care vor să meargă la școală pentru a completa fișa trebuie să se programeze înainte printr-un mesaj trimis prin e-mail conducerii unității de învățământ.
Fiecare specializare are un cod unic, astfel că trebuie completate codurile specializărilor pe care le aleg candidații, în ordinea preferințelor. Candidații vor fi repartizați la liceu în funcție de media de admitere și de opțiuni. Repartizarea computerizată va avea loc în 24 iulie.
Reamintim că media de admitere la liceu este formată din media obținută la Evaluarea Națională (80%) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (20%).
Lista specializărilor din județul BIstrița-Năsăud poate fi vizualizată AICI.
Foto principal: Școala ”Demian Nechiti” Ilva Mică, sursa Facebook Emil Radu Moldovan
Nu mi se pare corect si normal sa bagam in aceeasi oala toti copiii. Sa nu uitam ca sunt cei care s-au straduit sa faca tot ce pot in conditiile in care in ultimul an si jumatate au fost supusi unor presiuni suplimentare. Iar daca intr-o scoala doi-trei-patru copiii au luat note mici, asta nu inseamna ca aveti dreptul sa ii etichetati pe toti ca fiind „cei de la polul opus”.