Actualitate

În ce variantă ar putea fi organizat concursul pentru funcțiile de directori de școli

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, avansează ideea organizării, în această vară, a unui concurs pentru ocuparea funcţiilor de directori de şcoli, concurs care ar urma să fie structurat în două etape, o probă scrisă eliminatorie şi o a doua probă la care să participe doar candidaţii care obţin cel puţin nota 7.

Cîmpeanu susţine că, dacă din cauze epidemiologice acest concurs nu va putea fi organizat, examenele pentru ocuparea acestor funcţii vor avea loc, oricum, în cursul acestui an.

”Aceste concursuri trebuie să aibă loc, de preferinţă, înainte de expirarea mandatelor actualilor directori, în luna august. Nu este deloc simplu, deoarece avem examenele naţionale, avem titularizare şi definitivat, avem foarte multe activităţi în calendarul acestui an şcolar, dar, pe de altă parte, avem şi condiţii ce impun restricţii cu privire la organizarea concursurilor, dar, chiar şi aşa, una din variantele pe care le luăm în calcul ar fi aceea de derulare a unui examen naţional scris, cu subiecte relevante, cu subiecte unice, în prima săptămână din luna iulie, urmând ca mai apoi, în etapa a doua, cei care vor fi reuşit să treacă un plafon de minim nota 7 – o să vedem dacă va fi 7 sau mai mult, oricum nu sub 7 pentru că directorii de şcoli trebuie să fie, într-adevăr, cei mai buni, cei care-şi dovedesc abilităţile manageriale – la final de iulie, în ultima săptămână, ar putea fi organizată etapa a doua, în care să participe doar cei care au promovat examenul scris naţional”, a spus el.

Ministrul a adăugat că aceasta ar fi varianta cea mai bună, subliniind că, dacă aceste examene nu vor putea fi organizate din cauza pandemiei, oricum acest concurs va trebui făcut imediat după reluarea şcolii, în luna septembrie. El a dat asigurări că acest concurs va fi dat anul acesta.

6 comentarii

  • Întotdeauna s-au susținut mai întâi concursurile pentru INSPECTORI GENERALI, apoi pentru INSPECTORI ȘCOLARI, iar abia după – DIRECTORII DE ȘCOLI ! ! ! CUM SĂ TE EXAMINEZE UN INSPECTOR CARE NU ARE CONCURS ? ! ? ! ? Are legătură cumva, cu faptul că în inspectorate au schimbat toți inspectorii (generali,generali adjuncți și inspectorii școlari toți fiind PNL-iști ) ? ! ? ! ? Aloooo ! Nu ne luați de fraieri !

    • Bine punctat ! Cu alte cuvinte ei acceptă politizarea inspectoratelor, dar nu și a școlilor ! !

  • Nu este relevantă comparația. Nu sunt aceleași subiecte. Pune un suplinitor să rezolve subiectele pentru concursul de director și să vedem dacă ia 7 ….

    • Isj urile sunt pline de incompetenți puși politic care vin în scoli și își dau aere de superioritate ca și cum ei nu ar fi tot profesori! Mi e scârbă de tot ce se întâmplă în învățământul romanesc. Și credeam ca isj urile trebuie sa ajute ,sa susțină școlile nu sa vina doar în inspecții și sa se lege de toate rahaturile și sa ceara în continuare un milion de hartoage…rușine isjbn pt comuniștii pe care ii promovați și ii trimiteți în controale! Mulți nu știu sa scrie un proces verbal, în schimb știu sa vorbească tare, urat și de sus! Rușineeeeee! Bine ca se fac o mie și o suta de cursuri și mai nou webinarii legate de comunicare, empatie…și ai voștri merituoși inspectori nu știu sa se comporte și sa vorbească când vin în scoli! A fi OM e lucru mare!

  • În inspectorate și-au pus oamenii lor și le este frică să scoată posturile la concurs ca nu cumva să nu le piardă … vor scoate la concurs posturile directorilor, care ulterior vor fi oricum controlați de către … CEI FĂRĂ CONCURS DIN ISJ-uri … JENANT … CÂT DE JOSNIC …

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.