Comunicate

În funcție de ce să îți alegi lenjeria de pat?

Dormitorul este un loc special pentru foarte mulți, iar modul în care l-ai decorat reprezintă o oglindă a personalității tale. Dacă ai o personalitate veselă, dormitorul este plin de culoare și de elemente colorate și vesele. Proabil că tapetul este unul floral, cearceaful și cuvertura sunt și ele în culori aprinse sau cu diferite modele. Sau poate că ești un om căruia nu îi place agitația și vrea doar să se relaxeze înainte de culcare cu o carte bună. Probabil că dacă faci parte din a doua categorie ești fan al minimalismului și al lucrurilor în culori neutre și care nu îți sar în ochi.

Ei bine, nu contează categoria din care faci parte, atât timp cât dormitorul îți transmite o stare de liniște. Iar starea de liniște poate să fie dată atât de lumină, cât și de cuvertură, cearceaf sau mobilier. Așa că, dacă îți place să visezi în culori sau chiar și alb-negru, ai nevoie doar de puțin timp pentru a alege elementele potrivite.

În acest articol o să vorbim doar despre o mică piesă a mecanismului numit decorarea dormitorului. O să vorbim despre cum să îți alegi lenjeria de pat.

Cum de este atât de importantă lenjeria de pat?

Poate că sună exagerat, dar dacă o să citești până la final, o să înțelegi exact. Pentru a putea discuta despre lenjeria de pat, trebuie să discutăm mai întâi despre somn. Putem spune în unanimitate că somnul este extrem de important atât pentru sănătatea ta fizică, cât și psihică.

Doar gândește-te la zilele în care te-ai culcat cu anumite griji, justificate sau nu, dar în acea noapte ai dormit atât de bine încât următoarea zi au părut doar niște probleme minore. Dacă somnul este important, înseamnă că și salteaua pe care dormi este importantă, dacă dormi pe o saltea care nu este pe gustul tău nu prea o să poți să te odihnești. Iar acum, în sfârșit ajungem la lenjeria de pat din bumbac sau din orice material.

Cum impactează o simplă lenjerie de pat calitatea somnului? De exemplu, lenjeria de pat din bumbac permite pielii tale să respire în timpul nopții. Așa că, devine destul de clar că ai nevoie de o lenjerie de pat de calitate pentru a avea și un somn odihnitor și pentru a nu te trezi în toiul nopții transpirat.

Tipuri de material pentru lenjeria de pat

Dacă tot am discutat despre cât de bună poate să fie lenjeria de pat din bumbac, haide să îți prezentăm și alte două tipuri de lenjerie de pat. Așa că iată trei tipuri de materiale în care se împarte lenjeria de pat:

Lenjeria de pat din bumbac este prima în acest top pentru că este cea mai rezistentă, dar și cea care îi permite pielii tale să respire cel mai bine. Acest lucru te ajută mai ales în serile toride de vară. Totuși, ar trebui să știi că ea se găsește și la un preț mai ridicat, comparativ cu celelalte. Însă, dacă ești în căutarea unei lenjerii de pat rezistente și de calitate, cea din bumbac ar putea să fie o variantă potrivită pentru tine.

Lenjeriile de pat din materiale sintetice, cum ar fi microfibra sunt și ele o alegere bună, având avantajele lor. Un exemplu este că, deși nu permit pielii să respire atât de bine, păstrează mai bine căldura. Ceea ce le face o posibilă variantă în sezonul rece, mai ales pentru cei friguroși.

Lenjeriile de pat ce au un mix de materiale sintetice și naturale sunt cumva o variantă de mijloc, pentru că au câte ceva din fiecare. De obicei sunt compuse din 70% bumbac și 30% poliester și marele lor avantaj este că nu se șifonează ușor și că întreținerea lor este mult mai ușoară.

În cazul în care îți faci griji în legătură cu alegerea lenjeriei de pat corecte, ar trebui să știi că nu există variantă corectă sau greșită. Cel mai important este să fie pe placul tău și să îți îndeplinească toate nevoile.

Ai grijă atunci când alegi dimensiunile lenjeriei de pat

Acum că am vorbit despre tipul de lenjerii de pat, acum o să vorbim și despre dimensiunea acesteia. Lenjeria de pat trebuie să aibă dimensiunile potrivite. Nu poți alege o lenjerie prea mică sau prea mare.

Cum să te asiguri că alegi dimeniunea bună? Iei ruleta și începi să măsori lungimea, lățimea și grosimea saltelei. Așa te asiguri că alegi un cearceaf care să se potrivească dimensiunilor saltelei tale.

Densitatea lenjeriei

Un ultim aspect important ar fi densitatea țesăturii care este măsurată ca fiind numărul de fire verticale și orizontale pe centimetru pătrat.

Ca să nu te băgăm și mai mult în ceață, un număr cât mai mare de fibre îți spune că lenjeria va fi mai moale și mai rezistentă.