“În pofida unor declaraţii uşor inflamate din partea celor două partide, culminând cu nişte accente partiotarde de genul PDL nu e de vânzare, eu spun că fuziunea merge mai departe şi astfel de declaraţii eu zic că ar trebui să nu le mai rostologim în spaţiul public, ci să le analizăm în interiorul partidelor mai ales că avem acum comisii de negociere şi să le rezolvăm pe plan intern. Conducerile celor două partide şi echipele de negociere – fiindcă PNL are acum altă echipă de negociere din care face parte Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Eduard Helvig, deci oarecum s-a schimbat echipa noastră – s-a întâlnit marţi cu echipa de negociere a PDL şi oarecum s-a intrat în calendarul fuziunii”, a spus Stelian Dolha.
El a adăugat că, până la alegerile prezidenţiale, se va merge pe alianţă electorală, urmând ca după scrutin să se intre “pe repede înainte” în procesul de fuziune aşa cum “e normal şi corect”.
“Până atunci, primul pas trebuie să îl facem noi, liberalii, fiindcă am avut congres şi avem doi candidaţi la alegerile prezidenţiale şi, în două-trei săptămâni, trebuie să ne desemnăm candidatul care va intra în competiţia PNL-PDL. La începutul lui august, cel târziu la mijlocul lunii august, vom avea desemnat candidatul comun la alegerile prezidenţiale. De ce nu se poate face fuziunea până atunci? Din motive juridice, procesul fiind unul anevoios şi ar afecta organizarea alegerilor prezidenţiale şi această analiză care a dus la realizarea unei alianţe electorale până la alegerile prezidenţiale cred că este cea mai înţeleaptă”, a declarat deputatul Stelian Dolha.
În ceea ce priveşte desemnarea candidatului PNL pentru alegerile prezidenţiale, Stelian Dolha a spus că acesta va fi ales în urma unei măsurători sociologice.
“Eu mă bucur că azi PNL are doi candidaţi redutabili care mâine pot fi preşedinţi model ai României, preşedinţi emblematici. Va fi o măsurătoare sociologică şi aşa va fi ales”, a adăugat el.
Întrebat dacă nu e prea târziu ca alianţa PNL-PDL să anunţe candidatul până la mijlocul lunii august, Stelian Dolha a spus: “Nici PSD nu l-a anunţat. E Ponta răzgândeanul? Numele lui e vehiculat doar”.
Un jurnalist a făcut observaţia că şi Crin Antonescu s-a răzgândit în privinţa candidaturii la alegerile prezidenţiale, anunţând iniţial că nu va mai candida pentru ca apoi să accepte să intre din nou în procesul de desemnare a candidatului.
“Nu sunt eu avocatul lui Crin Antonescu, dar a făcut primul gest de mare om politic. Şi-a dat demisia de onoare atunci când a spus că, dacă nu obţine 20%, îşi dă demisia. Şi-a dat demisia? Şi-a dat-o! Ce om politic, după 89, a mai făcut gestul acesta? În politica românească nu am prea văzut. Crin Antonescu a făcut acest gest şi nu a mai candidat nici la preşedinţia partidului”, a declarat Dolha.
Vicepreşedintele PNL a spus că îşi doreşte ca liberalii să aibă cel mai bine plasat candidat şi să-l impună pentru scrutinul din toamnă.
“Eu îmi doresc din tot sufletul ca PNL să dea candidatul pentru alegerile prezidenţiale, ca liberal autentic îmi doresc asta”, a declarat Stelian Dolha.
ECOLOGISTII va multumesc pt. interventiile aduse la codul silvic , si au incredere in verticalitatea de care ati dat dovada pana in prezent. Sunteti un politician valoros pt. tanara generatie.
Desi au ramas mai putin de 6 luni pana la alegerile prezidentiale, inca nu se cunosc potentialii candidati cu sanse. PSD-ul ar merge pe mana lui Ponta insa acesta are ezitari in a-si anunta candidatura si tot amana momentul decisiv, ba pentru august, ba pentru septembrie. Pe cealalta parte, partidele de dreapta sunt inca in cautarea unei solutii de unificare sau alianta pentru sustinerea unui candidat unic. In aceasta degringolada mai apar si situatii Caragialesti. Spre exemplu, recent fostul preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a afirmat, că ar putea reintra în ecuaţia unei candidaturi la funcţia de preşedinte al României, dupa ce in urma cu mai bine de o luna a anuntat ca se retrage din cursa pentru Cotroceni. Unui asemenea razgandac, nenea Iancu i-ar putea da binecunoscuta replica „Amice, esti idiot”. Prin aceasta atitudine razgandacul Antonescu netezeste calea PSD-ului de a da presedintele Romaniei si aduce prejudicii partidelor de dreapta, diminuandu-le sansele de a avea un viitor presedinte din randurile acestora.