Actualitate

În primele două zile, recensământul a decurs foarte bine în Bistriţa-Năsăud

Judeţul Bistriţa-Năsăud este pe locul 2 în topul locuinţelor înregistrate în primele două zile la recensământul populaţiei şi locuinţelor, cu 18,89 la sută, după Covasna. Declararea CNP-ului nu este obligatorie, iar înregistrarea se poate face şi fără el.

Un număr de 1.372.328 de locuinţe şi 3.398.433 de persoane au fost înregistrate în primele două zile ale recensământului, conform unei informări a Institutului Naţional de Statistică (INS).

Din informaţiile operative obţinute din raportările prin SMS, informaţii centralizate de INS privind ritmul de colectare a datelor statistice în teren la Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor, în perioada 20-21 octombrie se constată că au fost recenzate 1.372.328 de locuinţe, reprezentând 15,89 la sută din numărul total al locuinţelor estimate a fi recenzate, şi 3.398.433 de persoane prezente, temporar absente sau plecate pe o perioadă îndelungată din gospodăria din care fac parte.

Conform oficialilor INS, citaţi de Mediafax, recensământul a decurs cel mai bine în Covasna, unde în doar două zile au fost înregistrate datele din 20,56 la sută dintre locuinţele care potrivit estimărilor ar trebui să existe în judeţ.

Pe următoarele locuri în clasamentul pe judeţe se situează Bistriţa-Năsăud, cu 18,89 la sută dintre locuinţe înregistrate în două zile, Buzău, cu 18,85 la sută, Vâlcea, cu 18,73 la sută şi Bihor, cu 18,44 la sută.

La polul opus, în primele două zile, în Bucureşti, au fost înregistrate doar 9,82 la sută dintre locuinţele estimate. Nici în judeţele Constanţa, Ilfov, Teleorman sau Timiş lucrurile nu au decurs mai bine decât în Capitală, procentele acestora fiind situate între 12,6 şi 14,46.

Oficialii INS au declarat că nici joi şi nici vineri nu au apărut probleme mari în desfăşurarea recensământului şi nu s-a dat nicio amendă.

Recensământul populaţiei şi locuinţelor a început joi şi se va desfăşura până în 31 octombrie, iar primele date vor fi făcute publice cel târziu la sfârşitul lunii ianuarie 2012.

Persoanele care refuză să-şi declare codul numeric personal (CNP) la recensământ pot fi înregistrate şi fără acesta şi nu riscă absolut nicio sancţiune. Nimeni nu este obligat să-şi spună codul numeric personal la recensământ dacă dintr-un motiv sau altul nu doreşte să o facă. Oricine poate şi va fi recenzat chiar şi absenţa acestui CNP, iar cei care refuză să-l divulge recenzorului nu riscă amenzi.

 

 

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.