De vineri până duminică, centrul istoric al oraşului este gazda meşteşugarilor, artizanilor, operatorilor de turism, dar şi scena concursurilor şi întrecerilor de tot felul, animaţiilor stradale, a teatrului pentru copii şi a paradei dovlecilor, a expoziţiilor culinare şi a jongleriilor cu foc, a dansurilor medievale, a carnavalului sau a maratonului de caricatură. Zece struţi multicolori, din fibră de sticlă, amplasaţi pe pietonal, vor condimenta atmosfera.
Târgul propriu-zis a început cu o conferinţă de deschidere susţinută de reprezentanţii municipalităţii, în frunte cu primarul Ovidiu Creţu.
Toate oraşele vor avea standuri de promovare în centrul istoric al Bistriţei. Tot azi s-a deschis deschis un târg al artizanilor, va fi făcut un tur cu ghid al centrului istoric, copiii pot asista la o piesă de teatru, iar elevii vor fi invitaţi la un concurs de sculptat dovleci care ulterior vor fi prezentaţi într-o paradă.
Turiştii vor putea vizita, în această noapte, toate monumentele istorice din oraş, Biserica Evanghelică, Biserica Romano-Catolică, Biserica „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, Complexul Muzeal Judeţean, Galeriile de Artă, Sinagoga, Casa Argintarului şi Turnul Dogarilor.
Sâmbătă, în cea de-a doua zi de târg, va avea loc Congresul Siebenburgen, cu participarea reprezentanţilor cetăţilor medievale din Transilvania – Braşov, Sebeş, Mediaş, Sighişoara, Cluj, Sibiu şi Bistriţa – în care va fi lansat ghidul turistic „Siebenburgen” şi se va discuta despre protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural medieval. În program mai sunt incluse o expoziţie culinară „Meniul anului la Bistriţa”, animaţie la standul Cetăţii Bistriţa, dansuri medievale, carnaval cu DJ şi concerte live.
Ziua de duminică debutează cu un maraton de caricatură pentru stabilirea unui record mondial, realizat de caricaturistul Ştefan Popa Popa’s şi elevii săi. Timp de 10 ore, echipa de caricaturişti va încerca să stabilească un record mondial, prin realizarea unui număr cât mai mare de portrete ale bistriţenilor şi ale turiştilor, pe durata a zece ore de muncă. Până la sfârşitul zilei se estimează că vor fi realizate cel puţin 3.000 de lucrări. Întreg procesul va fi filmat pentru ca imediat după încheierea Târgului Turistic să se facă demersurile necesare pentru atestarea recordului de către Guiness Book of Records.
Evenimentul se va încheia cu un spectacol în care atracţia principală vor fi jongleriile cu foc.
Târgul Turistic Medieval este un eveniment organizat de Primăria Bistriţa în perioada 28-30 octombrie şi urmăreşte promovarea turistică a oraşului-poartă a Transilvaniei.Proiectul „Promovarea turistică a Cetăţii Medievale Bistriţa” este finanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 5 – ”Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”.
Vezi aici programul complet al evenimentelor care au loc vineri, sâmbătă şi duminică în cadrul Târgului Turistic Medieval.
Anevoie exercitiu de imaginatie pentru a prognoza un eveniment mai nefericit decat acesta.
Ofilit si trist ca insusi ” pruncul ” ce-l pastoreste.
Vicele asista sambata coplesit de o tristete molipsitoare…
P.S. Nu-nteleg defel imnul ce-avea drept refren ” Sighisoaaaaraaa, Sighisoaaaaraaa „…
in budapesta fiecare persoana este transportat la domiciliu transport persoane pentru excursii sau alte evenimente.
Tot ce vine in contradictie cu aceste porunci este pierzator pentru lume, pentru tot ce este vital pentru ea, care depinde de ea.