Social

Încă trei comune din Bistrița-Năsăud în scenariul roșu, restricții și în altele

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Bistrița-Năsăud impune măsuri restrictive în alte unități administrativ-teritoriale unde a crescut incidența cazurilor de Covid-19 în ultimele 14 zile.

Conform Hotărârii CJSU nr. 86/13.11.2020, se introduc restricţii în Livezile, Milaș și Zagra, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori.

În aceste UAT-uri, se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise. Este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul unităților de spectacole și/sau concerte.

Aceeași Hotărâre CJSU prevede măsuri restrictive în Tiha Bârgăului și Chiochiș, unități administrativ-teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori.

În aceste UAT-uri, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00 – 23.00. Aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.   

Restricţiile prevăzute de Hotărârea CJSU nr. 86/13.11.2020 se vor ridica în funcție de incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile, comunicată de către Direcţia de Sănătate Publică.

Aceste măsuri intră în vigoare în data de 14 noiembrie.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3219319381530863

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.