”Daniel Constantin Naroş (foto) – viceprimar al comunei Sîngeorz-Băi – s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 4 decembrie 2012 – 23 iunie 2014, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, a deţinut şi funcţia de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic ”Solomon Haliţa” Sîngeorz-Băi, încalcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia potrivit caruia ‘Funcţia de primar ori viceprimar […] este incompatibilă cu: […] funcţia de […] administrator, membru al consiliului de administraţie […] la societaţile comerciale […] precum şi la instituţiile publice; […] calitatea de comerciant persoană fizică […]’; ”, a precizat ANI într-un comunicat.
ANI a menţionat că acesta a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
”Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încalcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara şi se sancţioneaza potrivit reglementarii aplicabile demnităţii, funcţiei sau activitaţii respective […]’. Persoana […] faţa de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, a mai comunicat ANI.
În 23 septembrie 2013, ANI a anunţat că primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), s-a aflat în incompatibilitate în perioada 1 octombrie 2012 – 21 ianuarie 2013, întrucât a fost şi reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Business Park Bistriţa Sud SRL, societatea care administrează Parcul Industrial Bistriţa Sud. Creţu a pierdut procesul cu ANI la Curtea de Apel Cluj şi a făcut recurs Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care va da un verdict la anul.
Şi primarul comunei Tiha Bârgăului, Vasile Dologa (iniţial PNL, acum trecut la PLR), a fost declarat, în 13 decembrie 2013, incompatibil de ANI, întrucât a deţinut în perioada 20 iunie 2012 – 3 iulie 2013, simultan, funcţia de primar şi calitatea de cenzor în cadrul Ocolului Silvic Tihuţa Colibiţa RA.
În 20 februarie a.c., ANI a precizat că primarul comunei Cetate, Daniel Moldovan (PSD), se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de primar al comunei Cetate şi calitatea de comerciant persoană fizică – PFA.
În 20 martie a.c., ANI a anunţat că Ioan Mate, primar al comunei Sânmihaiu de Câmpie (ales din partea PNL, trecut la PLR pe baza ordonanţei de urgenţă), s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 iunie – 1 august 2012, întrucât simultan cu funcţia de primar a deţinut şi funcţia de administrator al SC Mate SRL şi SC Euroagromat SRL. De asemenea, Petru-Dorel Cifor, viceprimar al comunei Livezile, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 iunie 2012 – 31 octombrie 2013, întrucât simultan cu funcţia de viceprimar a deţinut şi funcţia de administrator al SC Petrocif Mixt Com SRL.
ales?…de cine?
Comuna Sîngeorz-Băi?!?! Vai de ANI…
Ordine si disciplinaaaaa!!!!!!! Dreptate si justitieee!!!!!! 🙂 Nimeni nu este legat de o functie. Ar fi interesant sa fie schimbatii unii din functie de catre votanti, inainte sa li se termine mandatul….