Actualitate

Încăierarea de pe pietonal s-a lăsat cu reţineri. Care sunt acuzaţiile

Încăierarea de duminică, de pe pietonalul Liviu Rebreanu, nu a rămas fără urmări. În urma cercetărilor, poliţiştii au decis să reţină şase persoane dintre cele şapte implicate în scandal. Acestea sunt acuzate de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare şi vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.

„La data de 10 septembrie a.c., poliția a fost sesizată cu privire la izbucnirea unui conflict spontan între mai multe persoane pe raza municipiului Bistrița. Starea conflictuală a fost aplanată, persoanele în cauză fiind conduse la sediul poliției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a iscat conflictul. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că 7 persoane cu vârstele cuprinse între 21 și 31 ani ar fi săvârșit infracțiunile de tulburarea ordinii și liniștii publice și încăierare. Față de 6 persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, se arată în comunicatul IPJ BN.

Reamintim că liniştea de pe pietonalul Bistriţei a fost tulburată duminică la prânz de un scandal izbucnit în zona covrigăriei Gigi. Două tabere de romi, unii din judeţul Mureş, dar stabiliţi la Bistriţa, şi alţii din Jelna s-au încăierat ziua în amiaza mare. Din declaraţiile unor martori oculari, se pare că romii din Jelna ar fi coborât dintr-o maşină albă, înarmaţi cu bâte şi răngi, şi le-au dat o bătaie celorlalţi, pregătiţi să plece cu marfă de vânzare la un târg. Bătăuşii au urcat imediat în maşină după care au dispărut.

Romii bătuţi au sunat la 112 şi au anunţat că o persoană din anturajul lor a fost înjunghiată cu un cuţit. Două ambulanţe au ajuns la faţa locului, dar şi un echipaj de la Poliţia Locală care i-a băgat în dubă pe cei care au reclamat incidentul, în loc să-i caute pe agresorii lor.

Întrucât nu erau chiar atât de rău loviţi precum pretindeau, romii s-au luat la harţă cu poliţiştii locali. În încăierare, o femeie s-a julit la obraz, iar fiica ei de 17 ani a căzut şi s-a lovit. Echipajele medicale au încercat să acorde primul ajutor femeii, dar aceasta a refuzat fiind mult mai ocupată să se certe cu poliţiştii locali, pretinzând că aceştia ar fi lovit-o.

5 comentarii

  • inainte de sosirea dumneavoastra la fata locului , politistii locali au retinut doua persoane implicate in conflictul dintre cele doua grupuri de romi , dar in urma depasirii numerice s-a solicitat sprijin din partea politiei municipale si a jandarmilor,

    • „Măsura preventivă a reţinerii poate fi luată de organul de cercetare penală sau procuror faţă de o persoană, dacă sunt probe sau indicii temeinice că a savârşit o faptă prevazută de legea penală. Sunt indicii temeinice atunci când din datele existente în cauză rezultă presupunerea că persoana faţă de care se efectuează urmărirea penală a savârşit fapta”.
      Sursa: http://indrumari-juridice.eu/indrumarijuridice/privarea-de-libertate-moduri-de-a-face-plangere-retinerea-arestul-preventiv-mentinerea-arestului-si-prelungirea-sunt-arestat-preventiv-ce-fac/
      Poate că i-au condus la sediu, dar poliţiştii locali nu au posibilitatea legală să reţină pe nimeni. Nu sunt „organ de cercetare penală”

      Organele de cercetare penală sunt:
      – organele de cercetare ale poliţiei judiciare (lucrători specializaţi din Ministerul Administraţiei şi Internelor, desemnaţi nominal de ministrul administraţiei şi internelor, cu avizul conform al procurorului general al Parchetului de pe lângă înalta Curte de Casaţie şi Justiţie);
      – organele de cercetare penală speciale (art. 208 C. proc. pen.), şi anume: ofiţerii anume desemnaţi de către comandanţii unităţilor militare corp aparte şi similare, precum şi comandanţii acestor unităţi; ofiţerii anume desemnaţi de către şefii comendu-irilor de garnizoană, precum şi şefii acestor unităţi; ofiţerii anume desemnaţi de către comandanţii centrelor militare, precum şi comandanţii acestor unităţi; ofiţerii poliţiei de frontieră, anume desemnaţi pentru infracţiunile de frontieră; căpitanii porturilor.

      Detalii: https://legeaz.net/dictionar-juridic/organele-de-urmarire-penala

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.