Actualitate

Incendii la Rebrişoara, Maieru şi Romuli

Pompierii au stins incendii izbucnite la un depozit din Rebrişoara, fiind salvată hala de producţie şi un atelier auto, la o magazie de lemne şi o bucătărie de vară din Maieru (au ars în proporţie de 60% bunurile aflate în podul anexei) şi la o casă nelocuită şi un grajd într-o zonă greu accesibilă din Romuli, care au fost în totalitate mistuite de flăcări.

Miercuri 4 septembrie, la ora 23.28, dispeceratul integrat ISU-SAJ a fost informat, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu la un depozit din localitatea Rebrişoara. Pompierii militari din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta cu flacără deschisă la un redresor încărcat cu acumulatori, deşeuri textile şi cauciucuri.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ 30 de minute, intervenţia fiind îngreunată de o cantitate mare de fum dens şi toxic, degajat în urma arderii materialelor textile şi a cauciucurilor. A fost salvată hala de producţie şi un atelier auto, pagubele materiale înregistrate fiind un redresor, 20 kg deşeuri textile şi 2 cauciucuri. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit electric, informează ISU Bistriţa.

Joi 5 septembrie, la ora 00.06, dispeceratul integrat ISU-SAJ a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu la o magazie de lemne şi o bucătărie de vară din localitatea Maieru. O autospecială a pompierilor militari din Sîngeorz-Băi, împreună cu o autospecială a pompierilor voluntari din localitate au fost alocate cazului. Incendiul, care se manifesta la nivelul acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 30 de mp, a fost lichidat în scurt timp, împiedicându-se extinderea acestuia la casa de locuit alipită obiectivului afectat de flăcări. Au ars bunurile depozitate în podul anexei, în proporţie de 60 % (materiale lemnoase, scândură, etc.). Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un burlan metalic amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Pompierii militari năsăudeni au fost alertaţi, joi dimineaţă, în jurul orei 02.42, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o casă nelocuită, dintr-o zonă greu accesibilă, aflată pe raza localităţii Romuli. Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud, împreună cu un echipaj de prim ajutor SMURD au fost trimise de urgenţă la locul indicat. Prima intervenţie a fost asigurată de pompierii voluntari din localitate care, odată ajunşi la locul evenimentului, au constatat că o casă de locuit şi un grajd sunt cuprinse în totalitate de flăcări. Din cauza faptului că incendiul a izbucnit pe timpul nopţii şi casa era nelocuită, acesta a fost observat târziu, iar intervenţia salvatorilor a fost solicitată după ce obiectivele erau cuprinse în totalitate de flăcări.

Au ars casa şi grajdul pe o suprafaţă de 220 mp, 3 tone de fân şi cca. 3 mc lemn de foc. Obiectivul principal al pompierilor militari a fost de a împiedica propagarea flăcărilor la alte case aflate în apropierea zonei de manifestare a incendiului. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric – siguranţe fuzibile sau alte echipamente defecte ori suprasolicitate.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS