Incendiu puternic la Dumitra. Trei familii au rămas fără acoperiş deasupra capului (VIDEO)

Holistic

Trei familii din Dumitra au rămas fără acoperiş deasupra capului după ce casa în care locuiau a luat foc vineri noaptea. În incendiul extrem de violent cu care au luptat pompierii au mai ars anexele, un magazin și patru autovechicule garate în curtea interioară. De la o gospodărie învecinată a ars o parte dintr-o anexă gospodărească. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită că fiind un scurtcircuit electric la unul din autovehiculele parcate în curtea interioară, anunţă ISU.

„În jurul orei 23.00 a fost anunțat un incendiu de amploare la o casă de locuit din localitatea Dumitra. Primele echipaje de la Secția de Pompieri Năsăud, cu două autospeciale de lucru cu apă și un echipaj de prim ajutor SMURD au găsit o suprafață mare afectată de incendiu, ce amenința să se extindă și la gospodăriile învecinate. Succesiv , au fost alocate efective suplimentare de la Detașamentul de Pompieri Bistrița, cu două autospeciale de lucru cu apa și o autospecială de intervenție la înălțime.

Alimentarea autospecialelor de intervenție cu apă a fost realizată cu dificultate din cauza faptului că cel mai apropiat hidrant se află la o distanță de circa 500 de metri de locul izbucnirii incendiului, două dintre autospeciale fiind nevoite de facă mai multe transporturi pentru alimentare.

Încă de la început au fost scoși din zonă de manifestare a incendiului 15 – 20 de saci de azotat de amoniu care reprezentau un pericol imenent de explozie, cu un grad ridicat de risc pentru localnici aflați în număr mare în zonă, dar și pentru echipajele de intervenție, deopotrivă.

Mobilizarea localnicilor a fost exemplară, peste 50 de săteni, alături de pompierii militari și voluntari au făcut eforturi pentru a localiza și lichida incendiul și pentru salva cât mai multe bunuri de la nivelul inferior al casei, dar și pentru împiedicarea propagării flăcărilor la gospodăriile învecinate.

În casa cuprinsă de flăcări, înalte de circa 5 – 7 metri, locuiau trei familii înrudite, din fericire, toate persoanele au reușit să se autoevacueze în condiții de siguranță. O femeie în vârstă de 71 de ani a suferit un atac de panică, a fost preluată de echipajul de prim ajutor SMURD. Nu s-a impus transportul acesteia la spital.

Suprafața totală afectată de incendiu este de peste 400 – 500 mp, au ars casa de locuit, anexele, un magazin și patru autovechicule garate în curtea interioară. De la o gospodărie învecinată a ars o parte dintr-o anexa gospodărească. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită că fiind un scurtcircuit electric la unul din autovehiculele parcate în curtea interioară”, se arată în comunicatul ISU.

Cristiana Sabău

A absolvit Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, secţia română-franceză. În 1996 a debutat în mass-media. A colaborat de-a lungul timpului cu mai multe instituţii de presă printre care Ziua, România Liberă, Europa FM, Radio 21,Radio România, Mediafax, NewsIn, Realitatea TV. În 2011, anul în care a fondat publicaţia Timp Online, a primit distincţia "Jurnalistul bunei guvernări", decernat de Asociaţia pentru o Românie Curată pentru investigaţia care a dus la demisia unui ministru din Guvernul României.
Cristiana Sabău

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.