La extensia Bistriţa a Universităţii “Babeş-Bolyai” Cluj, se fac înscrieri la specializări din cadrul facultăţilor de Geografie, Business, Ştiinţe Politice şi Administrative, Educaţie Fizică şi Sport, iar la extensia Năsăud la specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.
Astfel, în cadrul Facultăţii de Geografie, la Bistriţa poate fi studiat profilul Geografia turismului la care sunt disponibile 25 de locuri bugetate şi 60 cu taxă (2400 de lei pe an). Taxa de admitere este de 130 de lei. Admiterea se va desfăşura în două etape: etapa întâi este eliminatorie şi constă într-o scrisoare de intenţie depusă de candidat la înscriere. Aceasta va fi notată cu calificativul admis/respins. În etapa a doua, candidaţii declaraţi admişi în etapa întâi vor fi repartizaţi pe specializări în funcţie de opţiunile de pe fişa de înscriere după media de la bacalaureat. Perioada de înscriere este 14 iulie – 18 iulie 2014.
La Facultatea de Business sunt zece locuri la buget şi 65 cu taxă (2500 de lei taxa de şcolarizare pe an). Candidaţii au nevoie de diploma de bacalaureat sau echivalentă, respectiv cea de licenţă. Media de admitere se calculează astfel: scrisoare motivaţională depusă la dosarul de înscriere notată cu admis/respins şi 100% media de bacalaureat. Înscrierea candidaţilor se face între 14.07 şi 21.07.2014. Taxa de admitere este de 130 de lei.
La Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, specializarea Administraţie publică, sunt 25 de locuri bugetate şi 75 cu taxă (2600 de lei pe an). Taxa de admitere este de 60 de lei la extensia Bistriţa dacă candidatul se înscrie doar la această extensie. Admiterea se face pe bază de concurs de dosare, ţinându-se cont de media anilor de liceu şi de media de la examenul de bacalaureat. La sfârşitul fiecărui an, studenţii cu mediile cele mai mari vor ocupa locurile bugetate. Perioada de înscriere este 14-21 iulie, între orele 9:00 şi 15:00.
La Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, specializarea Educaţie fizică şi sportivă, sunt 8 locuri bugetate şi 32 cu taxă. Taxa de înscriere la concursul de admitere este: 180 lei, iar taxa de şcolarizare pentru anul universitar 2014-2015 este: 2600 lei/an. Concursul de admitere este format dintr-un examen care constă în parcurgerea unui traseu aplicativ pentru evaluarea aptitudinilor motrice cu pondere 100% în media finală.
La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei specializarea Pedagogia Învăţământului Primar şi Preşcolar de la Năsăud sunt disponibile 15 locuri bugetate şi 45 de locuri cu taxă (2000 de lei pe an), pentru forma de învăţământ la zi. Taxa de admitere este de 150 de lei. Înscrierea se face pe bază de dosar, luându-se în calcul media la examenul de bacalaureat (pondere 50%) şi nota obţinută la testul scris organizat de facultate (pondere 50%). Perioada de înscriere 14 – 19 iulie.
Înscrieri face şi Universitatea Tehnică din Cluj care, la extensia Bistriţa, organizează cursuri pentru: Inginerie industrială (35 de locuri bugetate, 25 cu taxă), Inginerie şi management(27 bugetate, 23 cu taxă), Mecatronică şi robotică (30 de locuri bugetate, niciunul cu taxă). Înscrierea candidaţilor se va face între 14 şi 20 iulie. Admiterea constă în concurs de dosare. Media de admitere se poate stabili în două moduri, la alegerea candidatului: media de la examenul de bacalaureat în proporţie de 100% sau pentru absolvenţii care au susţinut la examenul de bacalaureat una din probele: matematică, informatică, fizică, chimie, economie se poate ca aceasta nota să fie considerată în proporţie de 60% în calculul mediei de admitere. Taxa de inscriere la admitere este de 150 lei.
În Bistriţa-Năsăud, au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea din iulie 2014 peste 1400 de absolvenţi, procentul de promovabilitate la nivel judeţean fiind de 64,14%.
DACA TERMINI O FACULTATE , GEN GEOGRAFIE TURISTICA ….CU CE TE ALEGI ( INAFARA TIMPULUI PIERDUT IN ZADAR SI A UNEI DIPLOME CARE NU-TI FOLOSESTE LA NIMIC ) ? TE NUMESTI GEOGRAF TURISTIC ?