”Am spus-o de mai multe ori, orice societate care se respectă trebuie să investească în educaţie şi sănătate şi facem acest lucru. Îi mulţumesc premierului Victor Ponta, care în urma vizitei făcute la spital a văzut că autorităţile sunt interesate să dezvolte alte secţii şi să creeze condiţii europene de lucru pentru medici şi de tratament pentru bolnavi a alocat 5 milioane de lei pentru a continua lucrările. Odată cu finalizarea acestei investiţii, se va închide şi un deziderat, de aduce cât mai multe dintre secţiile spitalului aici, pentru a eficientiza activitatea. Durata lucrărilor este de 36 de luni. Îmi doresc să putem face achiziţiile necesare şi vom face tot ce depinde de noi pentru a asigura finanţarea pentru ca lucrarea să fie terminată la timp. Lucrările încep repede, săptămâna viitoare. Finanţările sunt asigurate de Guvern şi Consiliul Judeţean, sper să convingem şi autoritatea locală, Consiliul Local Bistriţa, să sprijine acest proiect, o treime din clienţii SJU sunt cetăţeni ai municipiului Bistriţa. Deocamdată avem 5 milioane de lei, CJ în fiecare an a bugetat investiţiile de la SJU, eu încă sunt optimist pentru 16 noiembrie, că mai am apoi unde să mă duc să cer bani pentru continuarea investiţiilor. Dacă începe o altă circotecă după… Puterea care stă în spatele domnului Iohannis acum a închis spitale, n-a dezvoltat spitale. Ei dezvoltă energie, terenuri, au alte preocupări”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.
Ce cuprinde obiectivul de investiţii “Supraetajare pavilion P+2 şi transformare în P+4 în vederea construirii unui Bloc operator centralizat şi spaţii medicale – Faza 2”.
Valoare estimată: 21.484.437,08 lei. Valoare atribuită: 19.437.841,79 lei. Ofertant declarat câştigător: asocierea SC GB Indco SRL Bucureşti – SC Depisto Star SRL Gheorgheni.
Etaj 3: Construire Bloc operator centralizat cu 8 săli de operaţii şi sterilizare proprie: 3 săli de operaţii Chirurgie generală, 2 săli de operaţii Ortopedie-traumatologie, 1 sală de operaţii Urologie, 1 sală de operaţii Oftalmologie, 1 sală de operaţii ORL, 1 staţie de sterilizare proprie a Blocului operator. Fiecare sală de operaţii este o structură complexă care cuprinde şi spaţiile anexe aferente şi este compusă din: filtru sanitar pentru pregătire medici, sală de pregătire preoperatorie a bolnavului, sală de operaţii, sală de trezire postoperatorie, spălător pentru instrumentar.
Dotare Bloc operator prevăzuta în cadrul proiectului: 8 mese de operaţii cu dotările specifice profilului operator, 8 lămpi scialitice, 1 unitate de electrochirurgie cu sistem de furnizare argon medical şi evacuator de fum, 2 platforme electrochirurgicale de înaltă performanta destinate procedurilor chirurgicale complexe endoscopice şi deschise, avand optiunea de taiere si coagulare, funcţionalitate bipolară, sigilare vasculară şi fuziune tisulară, 2 platforme electrochirurgicale monopolare/bipolare, 2 oximetru cerebral, 1 aparat de masurare uniemisferică a profunzimii anesteziei, 2 sisteme de anestezie şi monitorizare complexă, 1 trusă de laparoscopie pentru intervenţii chirurgicale, 1 centrală triplex de producere oxigen medical, 1 staţie de sterilizare compusă din sterilizator cu abur de 250 l, echipament automat de spălare/dezinfecţie instrumentar, aparat mobil de dezinfecţie pe cale aeriană, dispozitiv de curăţare cu jet de apă/ aer comprimat, dispozitiv de sigilare ambalaj sterilizabil, lampă inspecţie instrumentar, modul de curăţare cu ultrasunete.
Etaj 4: Construire spaţii medicale (saloane cu grup sanitar propriu, săli de tratament, spaţii administrative).
Întregul obiectiv de investiţii va fi realizat la standarde europene, va fi în conformitate cu normativele legale în vigoare şi va fi dotat cu: sistem de climatizare, sistem de evacuare aer viciat, sistem de alarmare şi detecţie incendiu, sistem de control acces, sistem apel medical, sistem de supraveghere video, sistem de alarmare vocală, sistem CATV, sistem voce-date, sistem telefonie-interfonie.
Adaugă comentariu