Actualitate

Începe Bacalaureatul pentru 1.857 de elevi din județ. Unde se țin examenele

Examenul de bacalaureat începe luni, 26 iunie, cu proba la Limba și literatura română. La 9.00 absolvenții de liceu vor primi subiectele pentru a căror rezolvare au la dispoziție trei ore. În județ sunt șapte centre de examen și trei de evaluare, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud.

Cei mai mulți absolvenți de liceu înscriși la Bacalaureat sunt de la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” – 210, iar cei mai puțini de la Liceul Tehnologic Feldru – 3.

Elevii și-au putut testa cunoștințele la română la simulare. La simulare, primul subiect a fost un text din Vasile Țițescu ”L-am cunoscut pe Liviu Rebreanu”. Al doilea subiect a fost un fragment dintr-o poezie de Tudor Arghezi, elevii având cerință evidențierea relației dintre ideea poetică și mijloacele artistice. La subiectul 3, elevilor li s-a cerut să redacteze un eseu de 400 de cuvinte în care să se prezinte relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Iată ce urmează:

  • 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) -proba scrisă
  • 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00 și depunerea contestațiilor între 12.00 -18.00
  • 4 – 6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale la bacalaureat 2023

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS