Actualitate

A început cel mai lung semestru. În ce școli din oraș sunt sau vor fi șantiere

Semestrul al II-lea a început luni, 13 ianuarie 2020, și este unul dintre cele mai lungi semestre din istoria recentă a școlii. Semestrul II are 20 de săptămâni, față de doar 15 săptămâni, câte a avut primul.

Cursurile țin până vineri, 3 aprilie 2020. Vacanţa de primăvară va fi între 4 aprilie și 21 aprilie 2020.

Se reiau cursurile miercuri, 22 aprilie 2020 până vineri, 12 iunie 2020. Vacanța de vară va începe în 13 iunie 2020 și până în septembrie 2020, dată la care încep cursurile anului școlar 2020-2021.

Să mai spunem că, în Bistrița se vor moderniza cu bani europeni și guvernamentali nerambursabili șapte școli și două grădinițe.

Se lucrează la Liceul de Muzică ”Tudor Jarda”, la Colegiul Tehnic ”Grigore Moisil”, la Școala Gimnazială nr. 4, la Grădinița de pe Bălcescu. Nu a început încă șantierul Liceul Tehnologic de Servicii și nici la grădinița de pe Plăieșului, iar Școala Gimnazială nr. 1 este încă în licitație, dar e semnat tot contractul de finanțare.

”Bistrița desfășoară acum cel mai amplu proces de modernizare a învățământului din oraș. Nu înseamnă doar reabilitarea clădirilor, ci și modernizarea cabinetelor cu dotări, cu materialele didactice. Școlile se modernizează în întregime”, a spus viceprimarul Cristian Niculae.

Proiectul de modernizare a Corpului A de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” este la finalul achiziției publice, licitația fiind organizată de CNI, nu de Primăria Bistrița, astfel că anul acesta vor începe lucrările.

” În primăvara sau în vara lui 2020 începe lucrul și trebuie să găsim soluții pentru elevii care învață acolo să facă ore și dimineața, și după-amiaza pentru a suplini lipsa de spații. Bistrița va fi un șantier în următorii ani pentru că se dezvoltă, iar acest lucru e făcut de către noi, actuala administrație, care am scris proiecte, am accesat fonduri europene și e munca unei echipe. Chiar dacă sunt oameni care aruncă cu noroi spre noi din interese politice, asta e realitatea. Se muncește: 100 de milioane de euro pe fonduri europene și aproape 20 de milioane de euro fonduri guvernamentale nerambursalibile pe lângă alte lucrări pe care le facem cu bani proprii”, a mai spus Niculae.

https://www.facebook.com/publicromanianperson/posts/957100991336113?__xts__[0]=68.ARCjV3HZyTA-ynaswj_LMZhLj-5TrEG_10TLwGa7Q6pJx-jkKSg9tZn2_BNItngJtN-KojZ5ZDBQEV51Qc8oyWbWpUN8-rB4vjNhhCSzZ4sk-GYc7NnLJkUQ4KEg2V0s_jdc9

13 comentarii

  • Oricat s-ar face si s-ar munci, pe români nu-i multumesti din păcate!
    Numai cine are copii stie cum arata o scolala, construita acum 40-50 se ani. Cum arata salile de clasa, mobilierul, toaletele, balustradele la scari, geamurile, pardoselile, cimentul „horor” de pe holuri….etc.
    Sa modernizezi 7 scoli si doua gradinite intr-un oras, e intr-adevar un lucru de laudat, pe care nu cred ca-l intalnim in multe locuri din tară.
    Cei ce se ocupa de asta, cei de la primarie merita respect.
    Nu mai vrem sa vedem decat negativ, se fac foarte multe lucruri bune si frumoase in Bistrita dar noi suntem vesnic nemultumiti.
    Criticam din orice pozitie, ne pricepem fiecare la toate, judecam, dam verdicte, aruncam cuvinte urate, caracterizam oameni, FĂRĂ sa ne uitam la noi cum suntem fiecare, ce-am facut, ce-am realizat pe plan personal, de ce suntem in stare si cum ni-s facute lucrurile la noi acasă.
    Oare cand o sa ne trezim la realitate?

    • bravo pentru toti cei care au inteles ca scolile trebuie modernizate!!!!!!!!!!!!! arata foarte bine, sunt necesare si chiar daca sunt mici inconveniente pana la urma important este sa se faca….ca de ruinele celor care doar critica suntem satui!!!!!!

  • Educatia este viitorul! Pentru ca faceti scoli si gradinite pentru copiii nostri, aveti tot respectul meu! Succes cu toate proiectele pe care le aveti in plan!

  • Wanabe are un fotograf care ajunge deodata cu el sau bietul fotograf e trimis inainte ca la nunta? Cine il plateste?

    • Dorele iti doresc ca pentru copii tai sa se faca cursurile pe malul Bistritei intr-o baraca!!!!!!!

    • Modernizarea învățământului este foarte importanta pentru orasul nostru.
      Felicitari pentru toate realizările !

  • Bistrița se transforma pe zi ce trece. Dar, cel mai mult ma bucura ca se investește în educație. Felicitări celor care au inițiat investițiile și celor care susțin aceste investiții.

  • Un OM simplu scrie aici ;….educatia este viitorul ! Dar ce credeti voi ca pana acuma nu s-a facut educatie in scoli ? Ho, ho ce scoala era si ce ne mai tremurau pantalonii pe noi cand eram scosi la tabla, mai ales in liceu. Cand terminai 12 clase cu Bacalaureatul luat erai deja considerat intelectual si functionar. Asa era trecut pe Livretul Militar dupa terminarea stagiului Militar, chiar daca nu aveai facultate. Era prin anii 70 -80 anii de varf ai educatiei, cand si la facultati la Medicina, Drept, Inginerie erau concursuri de admitere cu 15-25 inscrisi pe un loc. Acesti cetateni care au absolvit in acei ani studii medii si superioare sunt cei mai docili, inteligenti , harnici si drepti cetateni. Pacat insa ca au trecut asa de repede anii si sunt in varsta. Cei da astazi au insa o grava problema. Se vorbeste de generatiile Y si FULGI de NEA , adica generatii cocolosite aflate sub influenta unei tehnici distrugatoare de personalitate care cu toate ca le livreaza informatii prin apasarea unei taste, de fapt ii izoleaza de modul in care trebuie sa gandeasca si sa creeze ceva util. Cei mai multi, nu citesc o carte , nu socializeaza (se izoleaza) nu participa deloc la viata civica decat manati de la spate prin programe impuse si copiate de la tarile Europene, iar cei mai grav decat toate este faptul ca PERSONALITATEA cadrului didactic scade continuu, si parintii sunt plecati la munci in strainatate iar elevii , studentii si copiii sunt la mila Domnului.

  • De cand ii Nicolae la primarie e santier in fiecare scoala, pai da unde sa ducem copiii la scoala ca peste tot se lucreaza, trebuia sa ii imparta cumva pe toti in mai multe grupe pe muncitori si sa lucreze pe rand

  • Educatia este viitorul, dar educatia se face totusi si pe bani. Astfel INS (institutul national de statistica ) ne spune clar in cifre. Venitul MEDIU al unei familii de romani este de 4872 lei. Din acest venit tot romanul acorda pt. educatie 3 (trei) lei. Mai avem ceva de adaugat ? NO COMENT ! Doar ca sa stie si needucatii care nu se informeaza ci doar lauda pe cine nu trebuie.

  • Comentacii de serviciu, o poza, un fotograf si un candidat , si multi fraieri care pun botul .
    Patura subtire de intelectuali nu isi freaca neuronii cu absolut nici un subiect care iese din sfera lor de activitate si de cele mai multe ori este si devine chiar plictisitoare .Aceasta este valoarea societatii bistritene.

  • Reabilitarea scolilor din Bistrita este importantă dar aceasta nu inseamnă totul pentru imbunătătirea conditiilor de învățământ. Scolile acestea mai au nevoie de dotări moderne in laboratoare si cabinete pentru desfăsurarea corespunzătoare a procesului educational. Având in vedere că scolile intră in administrarea primăriilor, acestea au si obligatii in asigurarea conditiilor de transport ale elevilor la unitătile de învățământ. Un exemplu de „bune practici” in gestionarea sistemului de invătământ este primăria din Cluj-Napoca, de la care ar avea ceva de invătat si cei din Bistrita.
    Vezi: http://www.monitorulcj.ro/educatie/76809-cluj-napoca-pune-pret-pe-elevi-

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.