Inspectorul şcolar pentru curriculum şi controlul asigurării calităţii, Simona Konradi, le-a spus, joi, directorilor de şcoli din judeţ că rezultatele la Evaluarea Naţională 2014 arată că, în judeţ, nu s-a dat nicio notă de zece, însă elevii care au făcut contestaţie au reuşit să obţină punctaj maxim de la evaluatori din alte judeţe.
„Am observat că există teama de a da nota 10 probabil din teama de a nu atrage atenţia asupra lucrării şi asupra propriei persoane. Sunt note în jur la 9,70, 9, 80 care merg la contestaţii şi se întorc cu zece fără nicio problemă. Şi atunci ne-am gândit că s-ar putea să fie o mică inhibiţie în zona aceasta care dă o eroare de evaluare”, a spus Simona Konradi.
Ea a spus că rezultatele obţinute anul acesta de elevii bistriţeni la Evaluarea Naţională poziţionează judeţul nostru sub media naţională, iar undeva se fac greşeli. reamintim că procentul celor care au luat note peste 5 a fost, în Bistriţa-Năsăud, de 66,7% faţă de media naţională care a fost de 71,12%. Cele mai slabe rezultate le-au obţinut şcolile din Corvineşti, Milaş şi Ciceu Mihăieşti, iar cele mai bune cele din Măgura Ilvei, Salva şi Dumitriţa.
La rândul lui, inspectorul şcolar Ioan Ioja a prezentat rezultatele obţinute de elevi la Bacalaureat 2014, ce-i drept mai bune decât media naţională, însă şi el a ţinut să spună că nici la acest examen profesorii bistriţeni nu au dat note maxime. Reamintim că 64,4% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au luat anul acesta Bac-ul faţă de 60,65% anul trecut. În schimb, elevii cu note mari care au făcut contestaţii au primit şi ei note maxime.
Ioja aspus că sunt 12 şcoli care au obţinut rezultate sub media naţională, situaţia cea mai gravă înregistrându-se la Liceul „Henri Coandă” Beclean de la care niciun elev nu a promovat examenul maturităţii.
Adaugă comentariu