Actualitate

Înscrierea sau retragerea de la orele de Religie, numai prin cerere scrisă a părinţilor

Înscrierea şi reînscrierea elevilor la ora de Religie vor fi posibile în baza unei cereri scrise a părinţilor sau a elevilor majori, aceeaşi procedură fiind valabilă şi la schimbarea opţiunii ori retragerea de la curs, a decis plenul Senatului, for decizional în cazul acestui proiect, în conformitate cu decizia CCR.

Proiectul, care modifică Legea educaţiei naţionale în acord cu decizia recentă a Curţii Constituţionale pe această temă, prevede că înscrierea sau reînscrierea elevului la obiectul Religie se face prin cerere scrisă, iar schimbarea opţiunii sau retragerea se face tot prin cerere scrisă.

”Înscrierea sau reînscrierea elevului pentru a frecventa orele de Religie se face prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul minor. Schimbarea acestei opţiuni sau retragerea se face tot prin cerere scrisă a elevului major, respectiv a părintelui sau a tutorelului legal instituit pentru elevul minor. Situaţia şcolară se încheie, după caz, cu sau fără disciplina Religie”, este stabilit în proiect.


Proiectul de lege a fost votat de Camera Deputaţilor în aprilie, Senatul fiind for legislativ decizional.

Curtea Constituţională a decis în 12 noiembrie 2014 că articolul din Legea educaţiei naţionale privind obligaţia unei cereri pentru ca un elev să nu participe la ora de Religie este neconstituţional, oficiali ai CC precizând că, urmare a hotărârii, o astfel de solicitare va trebui depusă de cei care vor să studieze disciplina.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS