Sport

Inspecție EHF la TeraPlast Arena în vederea CE de handbal din 2026

România și-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului European de handbal feminin din 2026, iar Bistrița se numără printre sălile desemnate să găzduiască meciuri la competiția celor mai bune naționale de pe continent.

În acest sens, reprezentantul Federației Europene de Handbal (EHF), Thomas Gangel, a inspectat TeraPlast Arena din localitatea componentă Unirea, pentru a vedea care sunt condițiile oferite.

”Preinspecția pe care EHF a impus-o în vederea acordării dreptului de organizare a Campionatul European din 2026 s-a încheiat cu ultima sală vizitată, cea de la Bistrița”, a precizat FRH.

Cinci federaţii membre EHF, între care şi România, au intrat oficial în cursa pentru găzduirea Campionatului European de handbal feminin din 2026. EHF a primit candidatura Turciei, precum şi candidaturile comune Cehia/Polonia şi România/Slovacia.

România şi Slovacia propun un turneu cu şapte oraşe gazdă, Cluj-Napoca, Piteşti, Craiova, Bistriţa şi Bucureşti în România, respectiv Bratislava şi Kosice în Slovacia. BT Arena din Cluj-Napoca, cu o capacitate de 10.000 de locuri, a fost desemnată ca loc de desfăşurare a weekend-ului final.

TeraPlast Arena, inaugurată în toamna anului 2022 în urma unei investiții de 27,3 milioane de euro de la bugetul național și de la cel județean, are o capacitate de 3.000 de locuri.

3 comentarii

  • Salile polivalente din Pitesti si Craiova au cam 5 000 , respectiv , 4 000 de locuri. Sala din Bistrita desi are locuri mai putine s-ar parea ca este , ca nivel de dotari , peste acestea , oferind in plus si posibilitati de cazare pentru sportive si delegatiile oficiale.Daca sala din Cluj a fost desemnata ca loc de desfasurare a finalelor (loc 1-2 , loc 3-4) este usor de inteles. Este greu de inteles insa de ce s-ar alege sala polivalenta din Bucuresti despre care stim din media ca se tot modernizeaza de catva ani si este greu de crezut ca se va moderniza pana in 2026 (ar mai fi 2 ani). Dupa cate-mi amintesc la ultima editie din 2022 au fost 4 grupe . Cred ca acest lucru il stie si FRH. Daca orase gazda (cate unul pentru fiecare grupa) sunt sase (fara Cluj) , din care 2 din Slovacia si 4 din Romania , inseamna ca la urmatoarea editie sunt 6 grupe , altfel nu are logica. Desigur ca EHF doreste sa-si rotunjeasca fondurile si prefera sali cu capacitati cat mai mari dar se tine evident seama si de locatii pentru gazduirea oaspetilor , cat mai aproape de arenele pe care se vor desfasura meciurile. Vom vedea ce decizii se vor lua . Nu am nicio indoiala ca Bistrita nu ar fi o gazda demna pentru asemenea competitie. Totusi trebuie luate masuri pentru imbunatatirea mobilitatii si accesului spectatorilor la arena.

    9
    2
  • Înainte găzduirea unui Campionat European sau Mondial de handbal sau de fotbal era ceva special.
    La fotbal erau 8 echipe puternice (1992)
    După aceea participau 16, acum sunt 24 , la CM sunt 32 echipe, data viitoare o sa fie 48 echipe mediocre!

    Iar meciurile răspândite pe 3 continente, in 8-9 țări.

    Este interesant doar finala , semifinala, sferturile, când rămân doar echipele puternice, restul meciurilor, din grupe sunt pierdere de vreme. Echipe slabe.

    La handbal la Bistrița as vrea sa văd Naționala României, care probabil că va juca in București. și Danemarca, Norvegia și Franța.
    Restul echipelor ……

    4
    1
    • Am cam exagerat; pe lângă România, Danemarca, Norvegia, Franța sunt di alte echipe bune.
      Olanda, Spania, Croația, Ungaria cu jucatoarele de la Gyor, FTC Budapesta, sau Debrecen, Muntenegru cu jucătoare la Buducnist, Slovenia (Krim Ljubljana), Suedia , Germania ș mai sunt si i o mulțime de jucătoare străine care evoluează la echipe din campionatul României , pe care mi-as dori sa le văd evoluind la echipele naționale .
      Korsos de la Rapid de exemplu.

      2
      2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.