Actualitate

Inspectorul școlar general Camelia Tabără, la final de mandat. Provocare pentru directorii de școli

(FOTO) Inspectorul școlar general Camelia Tabără se apropie de finalul mandatului său în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, iar în prima ședință cu directorii de școli din acest an a avut o provocare pentru colegii ei, multora urmând să le expire mandatele la final de an școlar.

La începutul ședinței, Camelia Tabără a pus pe masă două boluri pe care scria ”Managementul face diferența” și ”Fii PROFesionist” pline cu bilețele, dar abia la final le-a spus colegilor ei directori despre ce este vorba.

”Am venit cu material didactic, cu cele două boluri pentru că nouă ne place să fim consecvenți cu dezideratele pe care ni le-am asumat. Suntem spre final de mandat, mai ales eu, urmează inspectorii în vară și directorii la final de an și e corect ca, încet, încet, să ne facem un bilanț al lucrurilor pe care am reușit să le realizăm sau nu. Numai în felul acesta putem crește calitativ”, a spus Camelia Tabără.

Având în vedere că, în 13 februarie a.c., va fi cercul pedagogic cu directorii de școli, tot atunci va fi o primă etapă a competiției ”Managementul face diferența”, temă fixată pentrul anul acesta la Gala Educației din toamnă.

”Primiți o temă până atunci. Fiecare veți extrage câte un bilețel din fiecare bol. În cel cu FII PROFesionist veți avea numele inspectorilor. Suntem 24 de colegi inspectori care vom organiza ziua metodică pentru directori. Dina l doilea bol veți extrage o întrebare, o chestiune, o afirmație din Teoria managementului educațional. Aici m-am străduit să fie 112 de bilețele – sunt 110 directori de școli, dar am insistat foarte tare să fie inclusiv directorul Centrului Județean de Excelență – Constantin Rus și cel CJRAE – Luciana Sidor – ca să acoperim toate domeniile funcționale, toate atributele, toate rolurile pe care un director le are. După ce veți extrage cele cele două bilete, vă rog să transmiteți și cu ce inspector vă veți întâlni și tema pentru că el trebuie să se pregătească. În ce vă privește, dumneavoastră veți face o referire extrem de concretă la școala dvs.: ce ați reușit, dacă nu ați reușit, dacă sunt probleme. Nu vrem să păcălim pe nimeni, nu vrem să ne lăudăm că nu e cazul”, a spus inspectorul general.

Camelia Tabără a explicat că a ales această modalitate de bilanț ”ca să existe o varietate de interacțiuni” din care toți să aibă de învățat ceva.

”De regulă, noi ne-am întâlnit pe categorii de școli, dar poate că nu e rău ca, din când în când, să te întâlnești cu colegi din complet altă zonă a sistemului educațional ca să vezi ce provocări sunt acolo. Funcția m-a obligat să citesc foarte multă literatură din zona aceasta, și la nivelul dascălilor, și la nivelul managerilor, o componentă extrem de importantă în dezvoltare e această colaborare de la om la om și de la experiență la experiență. E extrem de valoroasă și toată lumea are de câștigat și de se îmbogățit. Sunt schimburi de idei. Din păcate, vedem că, în același context și cu aceeași realitate, sunt unele școli care înfloresc și prosperă, iar altele bat pasul pe loc și nu pot să meargă mai în față”, a spus Camelia Tabără.

Mandatul inspectorului școlar general se încheie în 22 martie a.c. Deocamdată, Camelia Tabără nu a luat nicio decizie legată de o eventuală participare la un nou concurs pe post.

20 comentarii

    • Ce mai liberal, din PSD – ist in PDL – isl apoi culmea liberal. Cu ce l-ați spălat de este așa alb tovarășilor liberali. Faceți ceva reclamă ascunsă la detergent ?. Atunci scoateți petele galbene , roșii și portocalii.

    • Am sperat ca PNL-ul poate mai mult … dar sper sa-și revină intr-un final si sa puna un om compentent. Traseistul asta e depasit. O sa faca un mare rau partidului dar si invatamantului.

  • O CEA(..)ȘISTĂ , numai ea avea dreptul, ( nu puteai să mergi cu vreo problemă că îți spunea să te descurci cum poți, atunci de ce mai deținea această funcție), ceilalți erau incompetenți ? Să meargă la catedră cu aceleași idei, să vedem cine o mai apreciază. Rușine pentru ISJ BN.

  • Cu acest prilej se pregătește și titularizarea la Liviu a „academicienei” care se ocupa de „educație continuă” la ISJ? Pentru acest lucru s-a aprobat din nou clasa de Filologie pe care „toar’șa” Tabără a tăiat-o cu elan muncitoresc anul trecut?

    • „Academiciana” D.A. a fost în viața ei la un concurs național de titularizare că nu am auzit de ea, sau vrea să o așeze partidul pe care l-a slujit și șefa ei de la ISJ direct pe scaunul de titular la Liviu?

  • Daca PNL ul nu gaseste intre atatia dascali seriosi numai un om in prag de pensie,care sigur nu o va putea omologa pe Camelia T? Atunci renuntati d finitiv la alegerile pe criterii partinice si iesiti din acest joc,in care nici profesoara Tabara nu avea ce cauta si acceptati desfiintarea Isj.Scoala ,Politia,Spitalele nu trebuie sa fie teren pt jocuri politice!

    • Ca e in prag de pensionare nici nu.i bai mare, bai ii ca e un agramat, un ”incoruptibil” – cum bine zicea cineva mai sus, si un mitoman, un adevarat exemplu pentru elevii si profesorii din judetul BN. Vai de el invatamant. #promovam valori :))

  • Stimați dascăli, vă rog, accesați primăria comunei Ciugud jud. Alba.
    Poate astfel o să vă implicați și o să impuneți ca în fiecare comunitate, să existe o școală SMART.
    Dacă astăzi încă vorbim de ,, Magementul face diferența”, de ”Fii PROFesionist” pline cu bilețele,etc., iar alte comunități învață copiii cu ajutorul înaltei tehnologii, nu există decât o singură întrebare: ,, dece nu și la noi ???
    Personal, am tot respectul pentru d-voastră, făuritori de oameni dar, ca intelectuali în comunitate, tragem concluzia că încă nu puneți piciorul în PRAG , nici acum în 2020 ???
    Regretabil.!!!

    • Ia vedeți ce rezultate au obținut elevii de la Școala Smart la Evaluare 2019. La română onorabil, dar la matematică catastrofal: din 8 elevi 4 au luat sub 5, 2 între 5 și 6 și 2 între 6 și 7. Deci aparatură modernă nu aduce neapărat rezultate bune. Mai trebuie și multă muncă!!!!

  • Individa asta, mai așteaptă 22 martie??! Dacă ar fi avut cel mai elementar bun simt, își prezenta pân6acum DEMISIA ! Hai curaj, ia-ți ” materialul didactic” și Go Home, că mari mutilări ai mai facut prin educația bistrițeană , tovarășo ! Si poti sa iti iei si mare parte din echipă, că mari pupi…..riști au devenit unii/ unele.

  • Asa se vorbeste cu o doamna profesoara si cu o femeie inainte de toate ? Si apoi mai adaugam functia de inspector general luata prin concurs. Dupa cum va balacariti aici va mai mirati ce educatie de doi lei transmiteti copiilor vostri ?Habar nu aveti de ce are nevoie invatamantul dar jigniti un cadru super bun in meseria dansei. De aceea Romania este pe ultimul loc ca va bagati nasul unde nu va pricepeti si mai sunteti si impostori pe deasupra. Aceasta este Romania NORMALA in mentalul vostru domnilor neica nimeni.? Spun asta pt. ca nu aveti curajul raspunderii prin asumarea numelui . Duceti lipsa de onoare si verticalitate dar ii faceti pe altii comunisti. Ecologia are ca preocupare si relatiile inter-umane si se preocupa cu schimbarea mentalitatilor unei comunitati. Fiti fini si domni si nu mai jigniti persoanele care au totusi o scoala si experiente in diferite domenii. Asa ceva in tari din UE nu se intampla ! Rusinos ce este la noi. Nu ramane nici maturatorul neatacat de impostura romaneasca folosita de indivizi care inventeaza subiecte doar asa dintr-o frustrare adanca a sufletelor ranite de o anumita intamplare avuta candva Si acuma s a curga minusurile ca asta doar o intelegeti !

  • Toti cei care am invatat atunci carte avem un nivel de pregatite cu mult mai amplu decat un individ pus de partide in ziua de astazi cu diploma xeroxata. Ma gandesc doar de la un simplu exemplu. Secretara de scoala genearala de la VIDELE , nimeni alta decat Carmen Dan si care a atins statutul uluitor de MINISTRU de INTERNE. Cel mai prost, slab ministru din istoria Romaniei. Nu mai vorbesc de fosta PRIM MINISTRU V.V. Dancila. Va spune ceva aceste numiri acuma la 30 de ani de la indepartarea comunismului.? Nu are rost sa va mai explic cam ce se cerea la scoala, liceu in timpul meu. Dupa sfarsitul vacantei de vara de trei luni trebuia sa faci dovada cate carti noi ai cumparat si cate ai citit. Gradul de pregatire al elevilor era net superior, repartitiile dupa terminarea facultatilor pe posturi nu se faceau pe pile, ci fix pe mediile absolventilor. Cercetarea era la loc de frunte cu oameni super capabili. Sefii de promotii ocupau cele mai bune posturi , dar intervenea obligatia de a deveni membru pcr. Nu laud si nu regret disparitia comunismului doar am descris o realitate de care tinerii din ziua de astazi habar nu au. Acuma Dumnezeu cu mila, diploma conteaza indiferent de unde provine. Avem niste juristi si un corp profesional tanar greu de apreciat cu o nota de la 1 la maxim 6-7.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.