Actualitate

”Interfața 3” la Sinagogă. Sunetul și luminile spectacolului, în funcție de emoțiile spectatorilor

Turneul național ”Interfața 3”, organizat de dramAcum, ajunge și la Bistrița. ”Interfața 3” este un spectacol experimental în care inovaţia tehnologică generează sunet şi lumină. Pentru prima oară în România, în cadrul spectacolului se foloseşte monitorizarea în timp real prin electro-encefalogramă pentru a produce muzică.

Spectacolul are loc sâmbătă 7 noiembrie, ora 20.00, la Sinagoga Bistrița.

În timpul spectacolului, cinci spectatori vor fi monitorizaţi cu aparatură EEG wireless, iar activitatea lor cerebrală va determina sunetul spectacolului. Monitorizarea EEG produce o hartă auditivă şi vizuală a emoţiilor spectatorilor sub forma sunetului, dar şi a luminilor spectacolului, a căror culoare este determinată de activitatea electrică cerebrală. În cadrul spectacolului sunt utilizaţi algoritmi pentru recunoaşterea emoţiilor pe baza EEG.

Timp de 15 zile echipa spectacolului ”Interfața 3” va avea reprezentaţii în 8 oraşe din România. O parte dintre aceste oraşe, printre care și Bistrița, sunt oraşe marcate de experienţa Holocaustului, spectacolul având un rol recuperatoriu pentru memoria publică a acestor evenimente. De asemenea, documentează şi cazuri recente de discriminare pe criterii etnice sau de orientare sexual în România, realizând o radiografie a ospitalităţii faţă de cei diferiţi. Spectacolul propune prin muzică şi interactivitate un spaţiu al recuperării prin înţelegerea reacţiei de retragere faţă de diferenţă. În cadrul spectacolului publicul este invitat să participe la un joc al alegerilor şi să conştientizeze valoarea acestora, informează dramAcum.

dramAcum este o asociaţie care promovează şi generează dramaturgie nouă începând cu anul 2002. ”Interfaţa 3” este o investigaţie dramaturgică asupra mecanismelor discriminării şi totodată o colaborare interdisciplinară între artişti, ingineri şi specialişti în neuroştiinţă pentru lărgirea mijloacelor de expresie ale teatrului.

Accesul este gratuit. Copiii sub 14 ani au acces doar însoţiţi de părinţi.

Echipa spectacolului: Cătălina Bălălău, Paul Dunca, Ionuţ Niculae, Liviu Popa, Florin Ionuţ Crăciun (actori). Regia: Alexandru Berceanu. Dramaturgie: Andreea Chindris şi Alexandru Berceanu. Compozitor: Cătălin Creţu. Programator: Grigore Burloiu. Coregraf: Ana Costea. Scenograf: Sabina Pavel. Coordonator tehnic: George Rotaru. Operator lumini: Dan Olteanu. Grafică: Nadir Yusuf. Foto: Andrei Gîndac. Coordonator proiect: Maria Seiculescu.

1 comentariu

  • Eu propun din cei 5 spectatori alesi pe :
    Cantaretul Pugna
    Trombonistul Radu Moldovan
    Afonul dar bine-ascultatorul si …..Dorin Popescu
    Suflerul Tanco
    Trompetistii trei in unu : Suciu , Denes , Pana

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.