Actualitate

Internatul Liceului Forestier Bistriţa dă bătăi de cap CJ. Ce s-ar putea întâmpla cu el

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a preluat în administrare de la Primăria Bistriţa clădirea în care funcţionează internatul Liceului Forestier pentru a putea muta aici, după modernizare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud. Din păcate, planul de acasă nu se potriveşte cu cel din târg, a spus preşedintele CJ, Radu Moldovan.

„Avem o singură instituţie în subordine care nu are condiţii optime de lucru, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului care funcţionează într-o clădire gândită de la început cu altă destinaţie. Am preluat de la Consiliul Local Bistriţa – şi pe această cale le mulţumesc primarului şi consilierilor că au înţeles necesitatea – fostul internat al Liceului Forestier. Pregătim un proiect de reabilitare-modernizare. Acum suntem la faza expertizei tehnice, sunt discuţii că nu ar rezista clădirea. Să vedem ce ne spun proiectanţii. Dacă nu, vom încerca să luăm acordul de la Primăria Bistriţa să facem o construcţie nouă”, a spus preşedintele CJ.

De altfel, CJ va solicita Consiliului Local Bistrița trecerea imobilului de pe str. Horea nr. 20 din domeniul public al municipiului în domeniul public al județului.

Radu Moldovan a declarat că îşi doreşte ca în acest mandat al său şi DGASPC să funcţioneze într-o clădire adecvată, iar oamenii deloc puţini care au contact cu această instituţie, de asemenea.

„Sunt persoane cu handicap, comisiile pentru copii, pentru adulţi, iar aceste comisii nu au condiţii civilizate de lucru şi îmi doresc foarte mult ca şi această Direcţie extrem de importantă să fie în sediu nou cu condiţii de lucru de ultimă generaţie. Suntem în faza de studii şi proiect, dar anul viitor vom bugeta proiectul de modernizare, de reabilitare sau de reconstruire a clădirii”, a explicat el.

De când Radu Moldovan este la conducerea CJ Bistriţa-Năsăud, nstituţia a făcut investiţii mportante în Bistriţa. „Cel mai mare proiect pe care CJ îl derulează în municipiu este cel de apă şi canal. În etapa I a Masterplanului s-au făcut zeci de km de apă şi canal, iar din cei 200 de milioane de euro, aproximativ 60% din bani sunt pentru etapa a II-a a Masterplanului sunt pentru municipiul Bistriţa. Aproape o treime din proiect este în municipiul Bistriţa”, a spus preşedintele CJ.

De asemenea, s-au investit bani mulţi în instituţiile din subordinea CJ, mai precis în reabilitatea şi modernizarea Complexului Muzeal, a Centrului Judeţean pentru Cultură, preluarea Centrului Cultural Dacia şi modernizarea lui, în clădirea de la Biblioteca „George Coşbuc” atribuită şi cea nouă construită, în clădirea de la Direcţia de Evidenţă Informatizată a Persoanei. Bani mulţi s-au alocat şi pentru investiţiile la Spitalul Judeţean de Urgenţă, reabilitarea Policlinicii cu peste 8,5 milioane de euro. În total, numai pentru modernizarea unor imobile din Bistriţa, CJ a alocat câteva zeci de milioane bune.

1 comentariu

  • De cand la conducerea judetului se afla Raducu, pe care primarul Cretu l-a numit la un moment dat „eminenta cenusie”, Bistrita a intrat in epoca improvizatiilor. A inceput prin mutarea Bibliotecii Judetene in sediul fostei filiale a BNR, dupa ce cladirea a fost gata reabilitata sa gazduiasca un muzeu de arta religioasa, in cuda faptului ca spatiul respectiv era insuficient pentru biblioteca, iar ulterior a improvizat o anexa pentru depozitul de carti, inghesuita in parculetul respectiv. Acelasi spirit de improvizatie s-a manifestat si in cazul Cinematografului Dacia. Capetele luminate de la CJ au mutilat singurul cinematograf din judet, transformand-ul, intr-un fel de impovizatie care nu este nici cinema nici casa de cultura , in care spectatorii de la film se plang ca se aude zgomotul din sala de spectacole, atunci cand cele doua sali sunt folosite concomitent . Iata ca acum se incearca inca o improvizatie prin mutarea DGASPC in internatul Liceului Tehnologic Forestier, dupa ce in 2015, aici a fost mutata „provizoriu” si Casa Corpului Didactic. Si iata ca dintr-o improvizatie in alta lucrurile risca sa devina permanente la fel precum s-a intamplat si cu Palatul Copiilor care functioneaza „provizoriu” de ani buni in cateva sali de clasa de la Scoala Generala Nr.4.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.