Actualitate

Internet gratuit pe pietonalul Liviu Rebreanu, în Parcul Municipal și în localitățile aparținătoare

În cinci zone din Bistrița și alte șase din cartierele Viișoara, Sărata, Sigmir, Unirea și Ghinda, administrația locală va asigura acces gratuit la internet prin servicii de tip hot spot. Fiecare locație va beneficia de acces internet cu bandă între 20 Mbps și 50 Mbps, în funcție de condițiile tehnice.

Licitația organizată pentru desemnarea unui operator a fost câștigată de Vodafone în data de 23 martie a.c. pentru suma de 14.916 lei.

Iată unde vă veți putea conecta la internet în spații publice:

Potrivit contractului, este posibil ca SSID-ul locațiilor să fie același, astfel că cei care se conectează pot accesa internetul fără reconectare, iar la cerere se poate implementa un portal captiv, prin care clienții se pot autentifica și se pot implementa limite în privință duratei accesării. Conectarea se va face pe userul Primăria Bistrița, fără parolă.

De asemenea, operatorul poate bloca accesul către diferite siteuri web sau conținut.

Vodafone va asigura mentenanță pe rețeaua de WI-FI, rapoarte și detalii privind funcționarea echipamentelor, prin accesul la un portal.

Etichete

4 comentarii

  • Planul e bine gândit și e binevenit, există internet gratuit în diferite puncte și în alte orașe și e funcțional de ani de zile.
    Bravo 👌

  • Fain …Prin Sigmir si prin Sarata ,in zonele marginase,populate cu asistatisociali, s ar putea pune si niste ecrane mari ,sa se difuzeze gratuit Taraf tv …In timp ce bietii asistati stau pe live ,gratis de acum,cu rudele din Anglea,Germanea,Spanea,Italea si discuta despre ce se mai ciordeste si cum se cerseste prin vest.

    • Pardon…discuta despre oportunitati de angajare si de a castiga un ban cinstit in uniunea europeana.

  • Total inutil, bani aruncați pe fereastră. În ziua de azi toți avem internet nelimitat de la operatorii mobili, așa că nu văd de ce m-aș complica să mă conectez la o rețea wifi publică, vulnerabilă și riscantă, când oricum am net de la operatorul mobil. Această investiție si-ar fie avut rostul în 2010. Oh wait, cred că de atunci este proiectul, dar abia acum s-au finalizat studiile, licitațiile, contestațiile, avizele, aprobările.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.