Simpla rostirea a numelui lui George Nicolescu a fost însoţită de aplauze îndelungate din partea celor prezenţi. Interpretul a mulţumit la rândul lui prin aplauze colegilor din asociaţie.
Născut în Ploieşti, Nicolescu a făcut Şcoala din Bucureşti pentru pacienţii cu ambliopie, apoi gimnaziul şi liceul la Şcoala Pentru Orbi din Cluj. Debutul său muzical a fost în 1970, când acesta a câştigat premiul întâi la festivalul „Tinereţe pe portativ”. Câţiva ani mai târziu, compozitorul George Grigoriu a început să-l influenţeze, iar cei doi au început să colaboreze. În 1973, a fost lansat primul său hit, „Eternitate”. În 1972, el a fost admis la Universitatea din Bucureşti de limbi romanice, secţiunea română-franceză, absolvind în anul 1976. Din aprilie 1977 a început să predea franceză la Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere din Buzău, unde a rămas până în 1985. În acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzău. După Revoluţia de la 1989, el a fost angajat, pentru câteva luni (martie-noiembrie 1990), ca solist la trupa „Optimiştii”.
Nicolescu s-a pensionat în 1992, luând parte la diferite show-uri şi cântări în restaurante. În toamna anului 2002, la zece ani după pensionare, Nicolescu a revenit în topurile muzicale româneşti datorită unui duet cu trupa UNU’. Hitul era numit „Cântec pentru sănătatea ierbii”. De asemenea, el mai cântă cu Jorge melodia „Îndrăgostit”. În luna decembrie a anului 2007, apare albumul „Muzică uşoară…lăutărească”, în care cântă împreună cu muzicieni celebru ca Dan Spătaru, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanţu şi Corina Chiriac. Cea mai nouă melodie a sa e lansată în anul 2012, „Viaţa-i de vină”, împreună cu Shift.
Asociaţia Nevăzătorilor Bistriţa-Năsăud a aniversat 10 ani de la înfiinţare la Hotel Diana în prezenţa a numeroşi invitaţi din ţară, inclusiv a preşedintelui organizaţiei de la nivel naţional, Sergiu Radu Ruba.
Adaugă comentariu