În cadrul proiectului ”Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în Bistriţa-Năsăud”, în valoare de 291.046.487 lei bani europeni și derulat de SC Aquabis SA, a avut loc în prezența președintelui Consiliului Județean, Radu Moldovan, recepția lucrărilor din contractul nr. 3: ”Reabilitare şi extindere conducte de transport şi aducţiuni apă potabilă în sistemul zonal de alimentare cu apă Bistriţa” (27.687.037,03 lei), executantul lucrărilor fiind SC Hidroconstrucția SA.
Lucrările respective, parte a contractului de lucrări nr. 3 a Master-Planului de apă și canalizare din Bistrița-Năsăud, cuprind: extindere aducţiune rețea de apă (Podirei – Şintereag) – 11.994 m; rezervor de apă la Şintereag cu un volum de 250 mc; staţie de pompare apă potabilă Şintereag; extindere aducţiune rețea de apă (Şintereag – Nimigea de Jos) – 8.715 m; două rezervoare în Nimigea de Jos, cu un volum de 400 mc fiecare; extindere aducţiune rețea de apă între Nimigea de Jos și Cociu – 10.647 m; rezervor de apă în Cociu cu un volum de 200 mc; reabilitare conducte de transport apă Bistriţa – 10.566 m.
În urma acestor investiții, peste 8.500 de persoane vor beneficia de apă curentă în comunele Șintereag și Nimigea, în timp ce locuitorii din Bistrița vor beneficia de reabilitarea celor 10 km de conducte de transport a apei, informează CJ.
”Încă o etapă importantă din modernizarea infrastructurii de apă curentă din județul Bistrița-Năsăud a ajuns la final, iar în urma acestei investiții peste 8500 de persoane din Cociu, Nimigea de Jos, Podirei și Șintereag vor avea acces la rețeaua de apă curentă. În perioada următoare vor urma o serie de recepții ale unor lucrări de infrastructură rutieră și de utilități, care zic eu, vor schimba în bine viața oamenilor din acele comunități”, a spus președintele CJ Radu Moldovan.
Lucrările de peste 6 milioane de euro au fost realizate în urma implementării de către Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, prin intermediul companiei de apă Aquabis, a Master-Planului de apă și canalizare a județului Bistrița-Năsăud, finanțat din fonduri europene nerambursabile și confinanțat de Consiliul Județean, Guvernul României și Consiliile locale beneficiare a investițiilor.
Adaugă comentariu