”Pentru dotările de iarnă care vor veni în anii următori va mai trebui să realizăm câteva lucruri, printre care o acoladă de ocolire a zonei mai abrupte din partea de sus a pârtiei, iar în partea de jos fie o bandă, fie un teleschi mic de maxim 300 m pentru cei care învață să schieze. Banda poate să aibă 100 m lungime. Teleschi mi-aș dori eu și cu el cred că vom începe. Eu am dorit pârtia dotată cu telescaun și nu cu teleschi pentru a putea face transportul pe cablu și vara și din bugetul acestui an încercăm să intrăm în execuție cu un Alpine Coaster. Cetățenii sunt îmbarcați în telescaun, urcă într-o astfel de sanie pe șine și vin cu o viteză apreciabilă până jos. Eu spun că realizarea în sine nu durează foarte mult, însă durează procedurile. E posibil în toamnă să ajungem la realizare, dar cel mai sigur în primăvara anului viitor. Scaunele vor fi dotate cu suporți pentru biciclete, este un lucru solicitat de foarte mulți cicliști. Pe viitor vom aranja și niște drumuri pentru karturi fără motor, am văzut un astfel de sistem în străinătate, karturile sunt urcate și apoi poți coborî pe niște trasee prestabilite”, a declarat primarul Ovidiu Crețu la AS TV.
Primăria Bistrița alocă de la bugetul local pe 2017 bani pentru mai multe investiții în Complexul Wonderland de pe Dealul Cocoșului din Unirea:
1.100.000 lei – instalație de vară tip Alpine Coaster – ”Pentru atragerea turiștilor, se propune realizarea unui carusel ”derdeluș pe șine”. Astfel, telescaunul va putea fi utilizat și în perioada în care nu se va schia. Lungimea traseului, aproximativ 1.300 m. Suma este pentru realizarea fazelor de proiectare, avize/acorduri, procedura pentru dirigenție de șantier și procedură execuție”
696.000 lei – Aquapark, proiect pentru care se vor solicita fonduri prin PNDL – 397.000 lei rest de plată studiu de fezabilitate (712.000 lei în total), 397.000 lei – rest faze de proiectare, 96.000 lei – avize/acorduri, 200.000 lei – procedură execuție
490.000 lei – Amenajare pârtie – rest de executat în 2017 – 353.000 lei (din 23.550.000 lei în total), 20.000 lei taxe autorizare funcționare
300.000 lei – drum de acces și utilități, proiect pentru care s-au solicitat fonduri prin PNDL – din care 200.000 lei procedură execuție
151.062 lei – împrejmuire pârtie de schi
125.000 lei – zece suporți pentru transportul bicicletelor, în vederea echipării telescaunului, ”pentru a crea facilități în perioada de timp favorabil utilizatorilor de biciclete, pentru a face drumeții”
100.000 lei – realizare șopron la pârtia de schi pentru protejarea echipamentelor (ratrac, snowmobil, ATV, tunuri de zăpadă), 16.000 lei – faze de proiectare
18.000 lei – sistem de supraveghere video la pârtia de schi și asigurare conexiune de date pentru informarea video a turiștilor, pe internet.
Alpine Coaster?!?!?!? Unde? Pe dâmbul ăla? Omu ăsta are toți boii la car?
Alpin costar se poate face si pe structura metalica….cand ai un „domb” ca „ala” o costurile sunt mai mici si merita, la fel ati zis si cu parcul…copaci!!!!!!!! si acum e plin de oameni care se plimba acolo si sunt si copaci!!!!!
Ideile si tot ce se face acolo este opera lui Tase.
Nu, parerea mea e ca partia e schi trebuie sa ramana partie de schi ! nu am vazut nicaieri biciclete agatate de telescaun, nici nu recomand. Cine vrea cu bicicleta, sa urce cu ea pe partie, prin locuri amenajate frumos, pista de bicicleta montana. Si lipsa de tunuri de zapada va face ca partia sa nu aiba zapada in interval de timp scurt si deci sansele sa fie inpracticabila cresc ! Ma asteptam sa vad primul punct pe lista, ceea ce e mai important : inca minim 5 tunuri de zapada ! sunt prea putine cate aveti ! Cu 4 tunuri nu poti face mai nimic. Vorbe in vant ! Haideti sa investim mai intai in partie daca ati inceput, faceti-o practicabila, nu va complicati cu alte proiecte de vara, terminati partia ca sa fie in regula, ca altfel la iarna veti reciti ce am scris eu aici ! fara inca minim 5 tunuri de zapada, NU rezolvati problema nici iarna viitoare si o sa stam dezamagiti sa ne uitam la partie asa cum am stat si acum ! Chiar nu ganditi ?
„Scaunele vor fi dotate cu suporți pentru biciclete, este un lucru solicitat de foarte mulți cicliști.” Acesti foarte multi ciclisti sunt cca 50. Pentru ei vrea sa plateasca lu Tase inca 100000 lei/luna sa porneasca telescaunul? cat incaseaza de la 50 de ciclisti ? nu acopera nici factura de curent.
Nu aveti la primarie ce face cu banii decit finantari de idei SF date de primar?Dupa ce a reusit sa faca(din banii nostri) o pirtie de schi fara zapada ii recomand sa inventeze schiurile care merg pe noroi(la cite idei crete are reuseste).PSD-isti mai trageti_l de mineca.
Tovarase Cretu, ai impresia ca ciclistii vor sa plateasca ca sa urce pe un deal si apoi doar sa coboare? Ciclistii sunt sportivi care vor sa faca sport, sportul implica efort, efortul inseamna si urcare nu doar coborare.
Cum pana mea vreti sa cheltuit banii aiurea tot anul?!
Cat e paraindaratul de la Tanase?