Descoperă care sunt tendințele pe piața investițiilor, care sunt cele mai bune investiții pentru începători în 2025, care sunt pașii de urmat și multe altele.
Cât de avantajos este să faci investiții ca începător în 2025?
Anul 2025 se anunță unul în care creșterea economică globală (produsul intern brut) va înregistra o creștere de 3.3%, într-o ușoară urcare față de anul 2024, când nivelul înregistrat a fost de 3.2% și similară anului 2026, când se preconizează menținerea procentului de creștere la 3.3%. Asemenea jocurilor de noroc din cazinourile terestre și online, precum Hitn Spin și altele, piața investițiilor stă sub semnul asumării riscurilor, în special dacă ești începător în acest domeniu.
Tendințele de pe piața investițiilor indică câteva sectoare economice care vor crește în acest an, dar și în următorii, precum și anumite categorii de mărfuri care merită atenția tuturor investitorilor, nu doar a celor începători în 2025. Descoperă care sunt acestea, care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze un investitor începător pentru a avea parte de succes și multe altele.
Care sunt domeniile în care merită să investești în 2025?
În calitate de investitor trebuie să speculezi oportunitățile oferite de piața de investiții, iar tendințele care se conturează în anumite sectoare economice trebuie analizate minuțios pentru a vedea dacă îți oferă oportunități reale de câștig. Pentru acest an, cinci domenii de activitate prezintă un potențial concret de creștere pe termen mediu și lung:
- Tehnologia dedicată îngrijirii și îmbunătățirii sănătății,
- Securitatea cibernetică,
- Energia verde și tehnologiile de stocare a energiei,
- Inteligența Artificială și tehnologia de învățare a mașinilor,
- Producția de roboți.
Investitorii începători au la dispoziție și alte opțiuni care merită luate în considerare, mai ales că acestea s-au dovedit de-a lungul timpului niște instrumente financiare stabile. Printre ele se numără:
- Titlurile de stat,
- Depozitele bancare cu randament ridicat,
- Fondurile tranzacționate pe bursă,
- Fondurile mutuale,
- Imobiliarele.
Există și alte domenii în care merită să investești, pentru că acestea oferă posibilități pozitive de creștere în timp, precum domeniul artei sau cel al investițiilor de capital. Numai că, pentru un investitor începător, nivelul de risc este foarte mare, fiind nevoie de o pregătire avansată pentru a avea parte de rezultate atunci când investești în artă, de exemplu.
Care sunt elementele care trebuie urmărite de un investitor în 2025?
În calitate de investitor începător este important să acorzi atenția cuvenită anumitor aspecte atunci când vine vorba despre identificarea corectă a sectoarelor economice cu potențial de creștere:
- Trendurile pieței – pentru a obține informații corecte și utile despre potențialul unui sector economic trebuie monitorizate volumul de tranzacționare, inflația, rata dobânzilor, evoluția prețurilor și modelele de ciclicitate ale sectorului în care intenționezi să investești.
- Inovațiile la nivel tehnologic – creșterea unui sector economic este strâns legată și de posibilitățile inovative disponibile, de aceea trebuie urmărite aspecte precum evoluția dezvoltării de noi produse, numărul de solicitări de obținere brevet, precum și valoarea sumelor alocate cercetării și dezvoltării din respectivul sector economic.
- Cererea locală și globală – monitorizarea modelelor de consum ajută la identificarea traiectoriilor potențiale de creștere dintr-un sector economic.
- Conformarea la respectarea cerințelor de sustenabilitate – sectoarele economice în care au fost implementate cu succes obiectivele de sustenabilitate beneficiază de un suport financiar mai mare din partea autorităților, ceea ce contribuie la dezvoltarea mai rapidă a acestor segmente.
Pentru a ajunge la nivelul necesar realizării de investiții reușite, un investitor aflat la început trebuie să aibă disponibilitatea de a învăța și de a se adapta cerințelor pieței. Există numeroase resurse care pot fi utilizate în procesul de învățare, precum și în ceea ce privește plasarea investițiilor. Însă, stăpânirea ABC-ului investițiilor reprezintă cel mai important lucru cu care trebuie să înceapă orice investitor.
Cum poți să investești cu succes în 2025?
Pe lângă învățarea regulilor de bază despre investiții trebuie să îți stabilești o strategie de investiție, care presupune următorii pașii:
- Stabilirea obiectivelor privind investițiile – trebuie să știi de ce vrei să investești (pentru profit pe termen scurt, mediu sau lung, pentru a-ți asigurarea bătrânețile, pentru a-ți achiziționa o proprietate sau un bun mobil, pentru a le asigura copiilor fondurile financiare necesare urmării unei instituții de învățământ superior, etc);
- Configurarea sumei pe care vrei să o investești – fiind începător trebuie să investești la început sume mai mici, apoi, pe măsură ce îți dezvolți abilitățile necesare și acumulezi experiență, poți să mărești suma investită. Valoarea investiției diferă în funcție de sectorul, instrumentul sau produsul în care vrei să investești.
- Alegerea sectoarelor, instrumentelor financiare sau produselor în care vrei să investești – fiecare sector economic, produs sau instrument financiar îți oferă un anumit potențial de creștere, prin urmare, alegerea corectă a unuia sau mai multora îți poate aduce un randament pozitiv sau, dimpotrivă, te poate duce către o investiție nerentabilă.
- Configurarea strategiei de investiție – caută să minimalizezi riscurile și să îți crești randamentul investiției, ceea ce înseamnă că trebuie să găsești cea mai bună strategie pentru a avea rezultatele dorite (în general, investitorii începători trebuie să aibă o strategie prudentă, nu agresivă atunci când vine vorba de investiții).
- Plasarea investiției – din moment ce ai parcurs pașii anteriori înseamnă că este timpul să plasezi investiția. În acest sens, utilizează servicii autorizate și verificate pentru a-ți plasa investiția.
Asigură-te că fiecare pas pe care îl faci în calitate de investitor este unul securizat, astfel încât să ai parte de succes pe termen îndelungat.
Comentarii recente