Actualitate

Invitație la drumeție de Buna Vestire. Hai-hui prin natura urbană

Sâmbătă 25 martie, începând cu ora 09.00, pornim de la podul Jelnei (din parcul Ștefan cel Mare) pe potecile de lizieră ale pădurii Jelna pe un traseu de aproximativ 14 km printr-o zonă de pădure feerică, în imediata vecinătate a orașului.

Este anunțul Liceului Tehnologic Agricol Bistrița și al Asociației Ruralis care derulează, în parteneriat cu Fundația Noi Orizonturi, proiectul ”Comunitaria – spațiu de studiu/recreere pentru comunitate” și invită amatorii de drumeție să li se alăture într-o drumeție de Buna Vestire.

Este OBLIGATORIU un echipament adecvat (bocanci/ghete, haine sport și protecție la frig/ploaie în funcție de condițiile meteorologice, rucsăcel, apă și o gustare). Punct de întâlnire: Parcul Ștefan cel Mare.

Reamintim că este vorba despre un proiect de service-learning al Liceului Tehnologic Agricol Bistrița câștigător la Concursul de proiecte ”Școli în folosul comunității” ediția 2022-2023.

Proiectul propus – „COMUNITARIA – spații de studiu/recreere pentru comunitate” este unul interdisciplinar realizat de o echipă formată din cadre didactice cu diferite specializări (protecția mediului, mecanică, limba și literatura română) în parteneriat cu Asociația RURALIS Bistrița în calitate de partener cu experiență în scrierea și implementarea proiectelor de service – learning.

Temele abordate sunt: investigarea ecosistemelor, orientarea în spațiu, conservarea biodiversității locale, promovarea zonelor naturale urbane, cunoașterea plantelor medicinale, argumentarea unor opinii personale, proiectarea și realizarea a două spații de studiu/relaxare în aer liber în pădurile urbane din vecinătatea municipiului Bistrița.

Zonele urbane și periurbane ale municipiului Bistrița constituie un rezervor impresionant de resurse. Astfel, elevii și adulții participanți învață despre reziliență comunitară, sustenabilitate și despre servicii ecosistemice. Ne dorim să ne întoarcem la natură!

Cum a fost drumeția din 12 martie vedeți mai jos:

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS