Politică

Ioan Deneș: Trebuie să compatibilizăm Legea vânătorii cu Legea privind regimul armelor

Senatul a dezbătut și adoptat un proiect de lege care aduce modificări în Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Senatorul PSD Ioan Deneș a luat cuvântul în plen.

”Sigur că această inițiativă poate fi analizată și interpretată în mai multe feluri. Ideea este următoarea: că sunt câteva specii invazive, să spunem, cum este șacalul, și care știm foarte bine că dintr-un areal foarte restrâns – acum câțiva ani de zile, pe care îl aveau în România – a ajuns să îl găsim deja și prin județele unde – nu știu! – bunicii noștri nici măcar picior de șacal nu găseau cu câtva timp în urmă, acum deja începe să devină majoritar. Știm foarte bine că acolo unde, de exemplu, a dispărut lupul, zona respectivă este ocupată de această specie atât de dăunătoare, numită șacal.

Însă ceea ce vreau să vă spun este următorul lucru: că această lege, dacă nu se va modifica și legea privind regimul armelor și se va compatibiliza această lege cu acea lege, va fi inaplicabilă. Deci datoria noastră, a legislativului, e să facem aplicabilă această lege modificând-o după ce devine lege și compatibilizând-o cu Legea privind regimul armelor în România”, a spus Ioan Deneș.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS