Economie Politică

Ioan Oltean: Bugetul pe 2014, al sărăciei şi evaziunii. Am depus 300 de amendamente

Preşedintele filialei judeţene PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat că Legea Bugetului pe 2014 este ”în conflict cu angajamentele Guvernului Ponta”, un buget ”al sărăciei şi al evaziunii”. Liderul PDL a depus împreună cu senatorul Cristian Florian circa trei sute de amendamente pentru judeţul Bistriţa-Năsăud.

”În aceeşi notă de abuz şi de sfidare a cetăţeanului şi a realităţii din România se înscrie şi Legea Bugetului. Nici un Guvern nu a restricţionat posibilitatea opoziţiei de a participa la analiza şi la depunerea de amendamente la Legea Bugetului. Guvernul şi conducerea celor două Camere, pentru prima dată, au alocat doar două zile parlamentarilor pentru a putea depune amendamente. Întotdeauna, între data depunerii Legii Bugetului şi începerea dezbaterilor, exista cel puţin o săptămână în care parlamentarii aveau posibilitatea să depună amendamente serioase. Pentru prima dată, conducerea Camerei a limitat la două zile acest timp, punând în dificultate parlamentarii. E o lege care, în opinia noastră, e totalmente în conflict cu angajamentele Guvernului Ponta, un buget al sărăciei şi al evaziunii, îl caracterizăm noi”, a spus Oltean.

El a declarat că nu sunt alocate resurse financiare suplimentare faţă de bugetul anului 2013. ”La investiţii avem sub 6% resurse financiare alocate de către Guvernul Ponta, doar 3,4 miliarde de lei sunt alocate de la bugetul naţional pentru investiţii, diferenţa de până la 39 de miliarde de lei fiind din resurse externe, în timp ce în 2011, în plină criză economică, Guvernul Boc a alocat de la bugetul naţional pentru investiţii 21 de miliarde, în plină criză”, a spus Oltean.

Oltean a spus că şi învăţământul e subfinanţat, singurul minister care are alocaţii suplimentare fiind cel condus de Liviu Dragnea.

”Ministerul lui Dragnea primeşte în plus 1,5 miliarde de lei pe trei programe: modernizarea satelor româneşti, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor – deşi se înţelege greu ce se are în vedere prin această regenerare – şi pentru infrastructura judeţeană fără să concretizeze ce înseamnă cele trei programe”, a spus Oltean.

El a spus că PDL a depus 1340 de amendamente la Legea Bugetului prin care încearcă ”să corecteze bugetul” şi să direcţioneze banii spre investiţii şi creştere economică. ”Am cerut ca 1200 de miliarde de lei din cei alocaţi Ministerului Dezvoltării să fie direcţionaţi spre construcţia de autostrăzi crezând că este o necesitate şi o oportunitate pe care Guvernul nu o poate neglija”, a spus Oltean.

În calitate de deputat, Oltean a declarat că a depus împreună cu senatorul PDL de Bistriţa-Năsăud Cristian Florian, circa 300 de amendamente prin care încearcă să atragă bani pentru investiţiile din judeţ.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.