Actualitate

Ioan Repede: Liceul Logos va schimba mult Bistriţa. Avem nevoie de implicare în proiect

Omul de afaceri Ioan Repede, managerul Rombat SA, a spus, duminică, la slujba Bisericii Sfânta Treime, că Liceul Creştin Logos va schimba mult oraşul Bistriţa, dar că e nevoie de implicarea în acest proiect a tuturor "visătorilor" care cred în el, prin aceasta înţelegând oameni cu iniţiativă şi cu dorinţă de a transforma visele în realitate.

Ioan Repede a făcut aceste afirmaţii la Biserica Penticostală Sfânta Treime Bistriţa unde a fost invitat să vorbească şi Mario Brühlmann, licenţiat în ştiinţe economice şi absolvent Executive MBA în management internaţional la Universitatea din Bern, autorul cărţii „Cele zece porunci pentru întreprinzători”. După ce oaspetele şi-a spus punctul de vedere referitor la iniţiativă inclusiv economică, Ioan Repede a completat şi a relatat asistenţei despre o altă abordare referitoare la spiritul oamenilor pe care a lecturat-o într-o carte.

„Autorul spunea că sunt trei categorii de oameni: visătorii, cei care fac lucrurile să meargă înainte, în afaceri, în societate, adesea neînţeleşi de marea majoritate, tăietorii de iarbă, cei care execută foarte bine ceea ce li se cere, mecanic, fără implicare, fără să cârtească, dar nimic mai mult şi otrăvitorii de fântâni, cei care critică şi pentru care nimic nu e bine. Mi s-a părut interesantă denumirea pe care a dat-o fiecărei categorii. Şi noi, la Bistriţa, avem proiecte şi nevoie de visători ca să le ducem mai departe. Un astfel de proiect este Liceul Creştin Logos care va schimba mult Bistriţa. E nevoie de visători pentru continuarea lui”, a spus Ioan Repede.

Potrivit paginii web a Liceului Creştin Logos, aflat în primul său an de funcţionare în incinta Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”, printre proiectele acestei şcoli se numără construcţia unui campus şcolar cu grădiniţă, clase pentru preşcolari şi şcoală care să fie amplasat pe un spaţiu de circa 10.000 de metri pătraţi „într-o zonă ambientală” a municipiului.

10 comentarii

    • Nu ar fi rău dacă ne-ar fascina ideile bune indiferent de la cine vin acestea. Şi nu ar fi rău dacă am pune mai puţine etichete şi ne-am uita mai atent la ce fac oamenii. Cred că domnului Repede nu i se poate spune că nu a făcut nimic. Centrul Onisim (pentru reintegrarea deţinuţilor), Grădiniţa Benita pentru copiii săraci ar fi două expemple de implicare a domniei sale. Poate că, la început, erau doar nişte vise, dar au devenit realitate şi sunt de folos multora.

    • Oricine are ceva împotriva pocăitilor (Adevăraților pocăiți) SE împotrivește comenzii (militare a) lui Dumnezeu (Dumnezeul Cel viu, adevăratul Dumnezeu, Creatorul omului, a cerului, mărilor și ce este in ele, pământului si tuturor viețuitoarelor). ‘Dumnezeu poruncește acum TUTUROR OAMENILOR DE PRETUTINDENI SĂ se POCĂIASCĂ”. În ziua judecății -în fața Acestui Șef în comandă – ” fiecare va da socoteală despre sine însuși înaintea lui Dumnezeu” „Pocaiti-vă căci Împărăția cerurilor este aproape”

  • Oare de ce ati pus eticheta „pocaiti” ? stiti oare cate lucruri bune se intampla in bisericile lor? ati vazut vreodata cum isi petrec tinerii din aceste biserici timpul? ce preocupari au? ne grabim sa improscam cu noroi ,nu stim sa vedem si lucrurile bune,nu va deranjati sa ma etichetati si pe mine,ca nu sunt „pocaita”

    • Doamna Monica, cred că e o meteahnă mai veche a noastră, aceea de a împărţi lumea în „buni” şi „răi”, în alb şi negru, de a spune că numai o anumită confesiune e bună, iar celelalte sunt „rele” şi merită catalogate peiorativ. Probabil toate aceste etichetări sunt rezultatul convingerii unora că ei sunt cei buni şi alţii sunt răi, adică o mândrie profundă care nu are de-a face cu atitudinea creştinească.

    • da stim ce fac tinerii pocaiti , ziua la biserica si seara in cluburi cu tigara in gura si cu alcolul in mana, si acest lucru nu il spun din rautate .

    • Pocaitii si tiganii vo fi majorotari in Romania in viitorul apropiat. maxim 15 ani. de ce ????ca astia nu au nici un fel de probleme si nevoi.

  • Interesanta este ideia construirii unui campus şcolar cu grădiniţă, clase pentru preşcolari şi şcoală. Ar fi preferabil ca acest campus sa nu fie inghesuit intr-o zona aglomerata. In acest sens, o locatie buna ar putea fi in cartierul Subcetate care dispune de suprafete generoase ceea ce ar permite ca in interiorul acestui campus sa poata fi amenajate terenuri de sport, parcuri, sali de sport, biblioteca si alte utilitati . Un asemenea amplasament pentru campus scolar ar fi comparabil cu ceea ce a insemnat in urma cu 100 de ani parcela pe care a fost construit Gimnaziul Evanghelic (actualmente Colegiul Liviu Rebreanu)

  • Numai cine nu-l cunoaste sau este rauvoitor, poate vorbi fara respect de d-l Repede, numai cine nu a citit Scripturile nu-i intelege si nu-i indrageste pe toti crestinii, indiferent din ce cult fac parte si numai cine nu realizeaza cat de mare-i valul umanist ateu si cat de aproape este momentul abandonarii valorilor crestine, in Romania si in Europe, nu se bucura si nu sprijina nepretuita initiativa a Fundatiei Logos. Eu sunt alaturi de ei, acum cand construiesc si o sa-mi convin si nepotii sa urmaze o forma de invatamant crestina si aceasta nu poate fi realizata decat in scoli crestine, cum este si Liceul Logos. Felicitari si Doamne ajuta!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.