Cultură

Ion Caramitru a umplut până la refuz Sinagoga Bistriţa

Marele actor Ion Caramitru, preşedinte al UNITER şi director al Teatrului Naţional din Bucureşti, a umplut până la refuz, joi seara, Sinagoga Bistriţa, oferind un spectacol de excepţie alături de clarinetistul Aurelian Octav Popa.

Ion Caramitru a urcat pe scena Sinagogii Bistriţa în cea de-a treia zi a Festivalului cultural pentru elevi şi studenţi Nosa. Domnia sa a recitat poezii de Mihai Eminescu, printre care Scrisoarea I şi Glossă, într-o interpretare de execepţie.

Publicul l-a aplaudat cu mult respect, mai ales după ce preşedintele Fundaţiei Societatea de Concerte, Gavril Ţărmure, i-a mulţumit pentru tot ce-a făcut pentru Bistriţa-Năsăud în perioada în care a condus Ministerul Culturii. Atunci, Ion Caramitru, a alocat, cu generozitate, bani pentru reabilitarea unor clădiri importante, monumente istorice de prim rang care altfel ar fi fost condamnate la o tristă dispariţie.

Ion Caramitru (69 de ani) este, începând din 2005, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, iar din 1990 preşedinte al UNITER. A participat la Revoluţia din 1989, anunţând alături de Mircea Dinescu, la Televiziunea Română, căderea regimului Ceauşescu. A fost ministru al Culturii în perioada 1996-2000. A jucat în zeci de filme şi piese de teatru şi a primit de-a lungul anilor numeroase premii şi decoraţii.

Vineri, Festivalul Nosa va continua cu un workshop de actorie la care vor fi prezenţi cunoscuţii actori Eusebiu Ştefănescu şi Rodica Mandache şi cu un concert extraordinar susţinut de elevii Liceului de Muzică „Tudor Jarda”. Tot vineri seara e programată proiecţia filmului „Amintiri din epoca de aur”.

   

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS