Formațiunile politice USR, PMP şi Forţa Dreptei au anunţat constituirea Alianţei Dreapta Unită în vederea rundelor de alegeri de la anul.
Secretarul general al PMP, Ionuț Simionca, președinte al organizației județene PMP Bistrița-Năsăud, spune că trei partide mature au înțeles importanța constituirii unei alternative la actuala putere:
”A fost o onoare să particip la constituirea Alianței Dreapta Unită – între Partidului Mișcarea Populară, Uniunea Salvați România și Partidul Forța Dreptei, trei partide mature și responsabile care au înțeles că este extrem de important să construiască o alternativă sănătoasă la actuala Putere PSD-PNL.
Eu cred că lucrurile care ne unesc în această alianță sunt cu mult mai importante decât cele care ne separă. Înainte de toate, ne unește ideea că trebuie să repornim motoarele economice ale acestei țări pentru a produce bunăstare în casele românilor.
Spre deosebire de guvernul socialist PSD-PNL care împarte sărăcie pe datorie, noi vrem ca firmele românești să prospere și să avem mai mulți bani la buget pentru sănătate, pentru educație, pentru pensii.
Noi, PMP-iștii, avem acum toată forța Alianței Dreapta Unită. Împreună putem învinge PSD și PNL, putem salva România”.
Dar si dreapta e infometata de putere…
SPUNE CE VRETI SA FACETI PENTRU MINE CONTRIBUABIL DE LA LEONI CARE LUCREAZA IN 3 SCHIMBURI DE NU MAI STIU CAND EXECLIPSA, CAND E ZI DE SALAR, CAND E DIMINEATA SAU NOAPTE?
Daca nu am alte asteptari de la viata macar sa nu mai platesc impozite!!!! O PUNETI DE O LEGE_ ?LEGEA MUNCITORULUI DIN 3 SCHIMBURI!!!!
Caută alt loc de muncă frățică..șantier cu tine și lucrezi cu cash in mână și nu mai plătești taxe..dar nici pensie nu mai iei..
Si cu toata forta dreptei, va trada din nou!
👍🏻….
🇪🇺
👎🏳️🌈
Vai de capul ei dreaptă! PMP partidul făcut la beție de turnătorul Petrov, nepoțeii lui Soroș de la USR și caricaturile lui Orban nu fac împreună 15%!
Dar mai distractivi decât politrucii ăștia sunt așa zișii „proletari de dreapta” care fiind angajați la stat sau la privat pe salariul minim susțin frenetic dreapta, știut fiind că dreapta apără interesele bogaților și reprezintă capitalul.
Singurul partid de dreapta este PNL ,daca vreti uniti-va cu ei, altfel nu aveti nicio sansa . Au mai incercat si alti sa distruga PNL si nu au reusit. O sa esuati si voi.
Din ce grup parlamentar o să faceți parte?
– Renew Europe?
– Partidul Popular European?
– European Conservatives and Reformists?
-Identitate și Democrație
E diferența de la cer la pământ între ele.
Renew Europe dorește un fel de Uniune Europeană Sovietica, cu state slabe, care nu au nimic de spus. Totul să se decidă de la Bruxelles.
Țările să NU aibă drept de veto, deciziile putând fi luate chiar dacă câteva țări nu sunt de acord.
Caraghioșii de la Bruxelles dau legi referitoare la câte locuri de parcare pentru mașinile electrice. sa se facă în apropierea cimitirelor din sate.
Nu se poate așa ceva, să zică Bruxelles-ul ca la cimitirul din Parva, trebuie făcute parcări pt mașinile electrice.
Renew Europe 👎
Și se mai miră lumea ca oamenii votează cu partidele naționaliste, populare, conservatoare. ….,
E doar un mecanism de conservare, de apărare, pt că UE se transformă în Uniune Sovietică și pregătesc dizolvarea statelor naționale. Slovenii, Croații, Cehii, Slovacii, Letonii, Zlitusnienii, Estonienii nu își doresc asta, ei au trăit în URSS , Iugoslavia si, Cehoslovacia.
De asta au devenit independente în 1991, 1993, ca să dispară ca state din nou?
Uniunea Europeană de astăzi nu este UE în care a intrat România în 2007.
S-a transformat în rău, statele decid din ce în ce mai puțin, iar în viitor vor decide și mai puțin.
Am fost un susținător al UE, dar când văd ce au de gând să faca Parlamentarii Europeni și ca ne așteaptă dictatura, am ajuns la concluzia, ca Marea Britanie a făcut bine ca a ieșit din UE.
UE vrea din ce in ce mai mult, să dicteze iar statele să se supună.
Îi invidiez pe Elvețieni, pe Norvegieni care o duc bine și fără UE. fără EURO.
Suedia a zis clar ca dacă se modifică sistemul actual, în care deciziile se iau în unanimitate , Suedia părăsește UE.
Nu sunt sigur împotriva UE, îmi doresc doar să fie cum era în 2007, când statele membre puteau să decidă mult mai mult decât pot face acum.
De peste 30 de ani se face politica ” democrata” și tot poporul roman nu mai are încredere în nici o mișcare politica.
…zise Simionca care se uni cu PSD ca să învingă PSD. Nu știți nimic, el vrea să îi învingă din interior.
Din cauza papagalului asta pesedist n-am cum sa votez noua constructie politica.
Nu a ramas, din pacate, nimic de votat.
USR are 11%, PMP și FD câte 2%. Când le aduni le dă cu minus, deci rămâne 10%. Cu 10% în Parlament o să facă figurație. În România nici o alianță nu a funcționat, cu cât sunt mai multe partide cu atât se ceartă mai tare. Deja se bat pe locurile la Parlament, sunt câte 3 pe un loc. Cei care rămân pe dinafară, pleacă spre alte partide, de aceea adunarea celor 3 partide le dă cu minus. Pleacă mulți.
Draga IONUT SIMIONCA !
Va apreciez demult si am vazut cum ati crescut ca om politic si sincer ma bucur.
Sunteti totusi diferit mult fata de arogantii de politicieni cu care eu m-am intalnit la randul meu.
Aroganta si dezinteresul general imi produc o mare scarba si de asta am reactionat de fiecare data zgomotos.
Ati facut o treaba buna adundu-va la un loc, sper insa sa rezistati si sa nu va sfaditi ca babele fara scoala.
Va doresc spor in toate si SARBATORI BINECUVANTATE !
UE-i bună când e vacă de muls – vezi PNRR-ul. Când face nazuri și dă cu cornul , hopaaa , suntem suveraniști, nu ne place, o părăsim. Păi ori căcă, ori căcă , să ne hotărâm, nu cu poponețul în două luntrii !
Motto:
„Pot să spun că sunt fericit într-o ţară condusă de Marcel Ciolacu? Asta e nenorocirea noastră” / „Revoluţia a fost o iluzie, ruşinea pe care o trăim acum. Moştenitorii comuniştilor au pus mâna pe putere, au furat toţi banii”
(Victor Rebengiuc , între teatru și Marcel Ciolacu)
ALIANȚA DREAPTA UNITĂ are o sanse de reusita pe scena politică din România dat fiind faptul că guvernul coalitiei PSD-PNL condus de premierul Ciolacu este unul mediocru.
Conditia pentru reusita „Aliantei Dreapta Unita” este un program de ţară bazat pe reforme care sa duca la reducerea cheltuielilor de funcţionare a statului, precum:
-Reducerea numărului de ministere la 15-16, la fel cum este in Franţa şi Germania;
-Desfiinţarea agenţiilor şi instituţiilor care nu sunt neapărat necesare, atribuţiile lor putând fi preluate de alte instituţii, simultan cu o descentralizare reală;
-În administraţia locală, păstrarea acelor primării care servesc minimum 5000 de cetăţeni, şi comasarea celorlalte;
-Reducerea numărului de judeţe de la 40 la cel mult 12 ( Vezi: https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)
– Înlocuirea instituţiilor care servesc acum cetăţenii prin numerosi funcţionari, cu aplicaţii informatice care funcţionează nonstop, online.
Si asta nu e totul. Legislaţia în vigoare permite primarilor în limita numărului maxim de posturi aprobate şi în funcţie de tipul unităţii administrativ-teritoriale să apeleze la maxim cinci consilieri personali. Astfel, primarii comunelor pot angaja, în limita numărului maxim de posturi aprobate, un consilier personal. Primarii oraşelor, municipiilor şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ pot înfiinţa maximum trei consilieri personali la oraşe şi municipii şi maximum cinci persoane la municipii reşedinţă de judeţ. Consilierii personali sunt numiţi şi eliberaţi din funcţie de către primar şi îşi desfăşoară activitatea în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, încheiat în condiţiile legii, pe durata mandatului primarului. Atribuţiile consilierilor personali se stabilesc prin dispoziţie a primarului, acestia sunt oameni buni la toate, fiind o veritabilă interfaţă a primarului în relaţia cu publicul şi cu instituţiile mass-media.
Cel de-al doilea personaj este city managerul, cunoscut în legislaţie şi sub numele de administrator public. Legea Administraţiei Publice Local numărul 215/2001, prevede că, la nivelul comunelor şi oraşelor, primarul poate propune consiliului local înfiinţarea funcţiei de administrator public. Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se face de primar, pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice, aprobate de consiliul local. Numirea în funcţie se realizează pe bază de concurs.
Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management încheiat în acest sens cu primarul, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local. De asemenea, primarul poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite.
Atât timp cât într-o primărie există functia de viceprimar care poate prelua o parte din atributiile primarului, precum şi un consiliu local din consilieri aleşi, numirea consilierilor personali şi a city managerilor reprezintă o risipă bugetară care nu se justifică.
Pe de alta parte, guvernul condus de Ciolacu în loc să promoveze in economia reală programe de dezvoltare durabilă generatoare de prosperitate, continuă cu măsuri de caritate destinate consumului, prin atribuirea de pomeni care mai degrabă contribuie accentuarea inflatiei si la scăderea puterii de cumpărare.
(Vezi si: https://www.youtube.com/watch?v=ra7g3X8Fs_w)