”Am votat împotriva proiectelor de lege privind statutul magistraţilor şi modificarea legii ANI. PMP va vota împotriva oricărei legi cu privire la Justiţie, avizată prin raport favorabil de comisia condusă de domnul Florin Iordache. PMP consideră că modificările la Legile Justiţiei trebuiau să se limiteze în acest stadiu la modificarea articolelor constatate neconstituţionale şi la introducerea în legislaţia naţională a directivei 343 din 2016 a Uniunii Europene”, a menționat deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud.
Biroul Permanent al Senatului a stabilit luni calendarul dezbaterii în procedură de urgenţă a legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a modificărilor aduse legii ANI, ambele acte normative fiind adoptate tot luni, într-o şedinţă ad-hoc a Camerei Deputaţilor. Termenul pentru depunerea amendamentelor a fost stabilit pentru joi, iar comisiile de resort vor trebui să elaboreze raportul până lunea viitoare, pe 18 decembrie.
Camera Deputaţilor a adoptat modificările aduse legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor într-o şedinţă de vot final convocată ad-hoc. De asemenea, a fost adoptată şi modificarea legii ANI, care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 încetează de drept.
Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată miercurea trecută pe articole în Camera Deputaţilor, într-o şedinţă maraton care a durat peste 12 ore, votul final fiind însă amânat pentru că PSD – ALDE – UDMR nu au reuşit să strângă suficienţi deputaţi pentru a adopta actul normativ. Singura modificare adoptată de plen faţă de varianta comisiei a fost obligativitatea statului de a se îndrepta împotriva magistratului care a săvârşit o eroare din rea-credinţă sau gravă neglijenţă.
De asemenea, şi legea care prevede că interdicţiile aplicate senatorilor şi deputaţilor descoperiţi de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în conflict de interese în perioada 2007 – 2013 încetează de drept va intra la vot final.
”Interdicţiile aplicate deputaţilor şi senatorilor în temeiul art. 25 pe baza rapoartelor de evaluare, întocmite de Agenţia Naţională de Integritate şi care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007 – 2013, până la intrarea în vigoare a legii nr. 219/2013 pentru modificarea şi completarea legii nr. 96/2013 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, încetează de drept”, se arată în iniţiativa legislativă înregistrată la Parlament de Florin Iordache pe 21 noiembrie şi intrată în dezbatere în procedură de urgenţă.
De asemenea, a fost modificat şi alineatul (2) al articolului 25 din legea 176/2010 astfel: ”Persoana eliberată sau destituită din funcţie potrivit prevederilor alin. (1) sau faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului în care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului în care a existat conflictul de interese ori starea de incompatibilitate”.
Normal că a votat împotrivă !! Simionca apără legile date de ANA PAUKER (macovei) și structurile de represiune (SRI și DNA) că doar tătucu bă$e$cu le-a înființat.
Nu dle , DNA nu a fost înființat de tătucul Băsescu care are interes familial să iasă de sub atenția acelui DNA ci de Ministra Justiției la acea vreme, dna Macovei, care culmea a obținut și înființarea unei direcții anticorupție europene , că doar vorba aia o susține Soroș.
Și cică există o rumoare pentru inițiați, Universul malefic, a complotat ca doamna care și-a trăit o parte din copilărie în Sângeorz Băi să devină șefa unui complot mondial a căror țintă directă, sunt oameni care fură.