Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Cluj-Napoca, Biroul Județean de Poliție Transporturi Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Prevenirea Criminalității, specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bistrița-Năsăud și jandarmi au desfășurat activități preventive și de informare în trenul cu destinația litoral.
Astfel, în trenul InterRegio 1941, Satu Mare – Mangalia, polițiștii și specialiștii antidrog au purtat discuții cu peste 100 de tineri, pe tema consumului de droguri. Specialiștii antidrog le-au explicat consecințele consumului de substanțe psihoactive și alcool, iar pentru a înțelege mai bine riscurile la care se expun, le-au dat ocazia să testeze ochelarii care simulează starea dată de consumul acestora.
Totodată, pentru ca vacanța să le fie lipsită de griji, polițiștii și jandarmii i-au sfătuit pe călători să aibă grijă de bagaje, dar mai ales de bani și documente, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
(Foto: IPJ BN)
Sunt sigur ca cei care planuiau sa consume una-alta pe la mare, dupa discutii au baut doar ceai tot sejurul.
In dulcele stil romanesc, se lupta din greu sa se dea impresia ca se face ceva, fara sa se faca nimic. Nici nu trebuie sa inventati voi nimic, doar sa vedeti ce au facut tarile care lupta cu asta de 20-30 de ani.
Sunt curios cati psihologi au fost implicati in planificarea masurilor care se iau acum.
Si mai sunt curios de ce nu se discuta despre drogul cu cel mai puternic impact medical si social din toata Romania: alcoolul. Cumva pentru ca ala e legal, ignoram complet ca e plin la psihiatrie de oameni mancati de alcool, e plin de familii dezbinate din cauza consumului de alcool si cimitirele sunt pline de cei care fie au condus bauti fie au fost victimele violentelor din cauza alcoolului.
Vai de capu’ nostru. Inca o data vedem ce se intampla atunci cand umpli toate agentiile si institutiile cu neamuri si pilosi mediocri.
Raul cu tot dragul iti spun ca sunt unul dintre cei implicati in activitate si nu sunt de acord cu ce sustii, din urmatoarele considerente:
1. Nu generaliza cu ”neamurile si pilosii”! Pot sa iti prezint cv-ul in particular, nu mi-e rusine de ce scoli am absolvit si ce activitati am desfasurat pana in prezent.
2. Alcoolul este in acceptiunea generala un drog legal, dar trebuie sa intelegem: cine il consuma? in ce imprejurari? si mai ales ce face dupa. Unul dintre obiective urmarite ale actiunii a fost descurajarea consumului de alcool de catre minori, prin intelegerea efectelor asupra dezvoltarii organismului si constientizarea pericolului la care se expun adultii(consumatori legali)dupa consumul de alcool si conducerea de autoturisme sau practicarea unor activitati.
3. Cum au rezolvat celelalte state!!! Citeste EU Drug Strategy…..poate vrei sa dezvoltam concepte moderne ale statelor occidentale care isi permit sa aloce sume colosale pentru tratarea adictiilor. Si ar mai fi de adaugat pasii inspre legalizarea unor droguri, fapt cu care nu sunt de acord. Vezi politica Romaniei ”drink and drive”. Daca legalizam ceva acum, riscam sa pierdem totul.
De criticat e usor. Primesc cu drag orice fel de ajutor, sprijin, recomandari pertinente. Fac orice numai sa reduc incidenta drogurilor in judet si in Romania.