Actualitate

Bărbat din Teaca urmărit internațional pentru răpire, prins de polițiști. Tânăr din Bistrița arestat

Urmărit internațional, depistat de polițiștii de investigaţii criminale. La data de 17 noiembrie, poliţiştii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistruița-Năsăud au depistat un bărbat de 30 de ani, din localitatea Pinticu, care era urmărit internațional.

Pe numele celui în cauză, autoritățile judiciare din Belgia au emis un mandat european de arestare, sub aspectul comiterii infracțiunii de răpire, faptă comisă în noaptea de 29/30 octombrie a.c., în localitatea Ostende din Belgia.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cel în cauză se află încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud şi urmează a fi prezentat Curţii de Apel Cluj pentru confirmarea mandatului european de arestare în vederea extrădării, informează IPJ BN.

Bănuit de furt din locuinţă, identificat de poliţişti, reţinut pentru 24 de ore

La data de 17 noiembrie, în cadrul cercetărilor efectuate, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat un tânăr de 23 de ani din Bistriţa, bănuit că la data de 15 noiembrie ar fi sustras mai multe bunuri din locuinţa unui bărbat din Bistriţa.

Prejudiciul, în valoare de 4.000 de lei, a fost recuperat integral şi restituit celui păgubit.

Faţă de cel în cauză a fost luată măsura reţinerii pe o perioadă de 24 ore, urmând fiind prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Instanţa şi-a însuşit propunerea arestării preventive a acestuia pe o perioadă de 30 zile, cel în cauză fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Bistriţa-Năsăud.

Cercetările continuă de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale.

Acţiuni preventive pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud

La data de 17 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu inspectori din cadrul D.S.V.S.A., au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi respectare normelor sanitar-veterinare.

Cu această ocazie au fost efectuate controale şi verificări de specialitate, pe raza orașului Năsăud, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 25.600 lei.
La aceeaşi dată, poliţiştii de ordine publică au desfăşurat o acțiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice, pe raza judeţului.

Cu această ocazie cu care au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5000 lei şi au ridicat în vederea confiscării material lemnos, în valoare de 223,2 lei.

De asemenea, a fost reţinută cantitatea de 38,199 mc cherestea, în vederea stabilirii provenienţei legale.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.