Actualitate

Istoria modernă a jocului de blackjack

Jocul de blackjack are milioane de adepți și este unul dintre cele mai populare cu cărți din lume. Se crede că jocul a început undeva în secolul al XVII-lea în Franța, dar popularitatea a fost în creștere în ultimele cinci decenii.

Așadar, iată câteva borne din istoria modernă a jocului de blackjack:

1. Primul joc video a fost lansat în 1976 – Denumirea sa a fost „Videocart-3: Video Blackjack” și era disponibil pe consola The Fairchild Channel F. Jocul era creat pentru unu sau doi jucători și mulți oameni se întreabă dacă nu cumva a fost primul joc video cu cărți creat vreodată. Ulterior, în 1977 a apărut și jocul „Blackjack” creat pentru sistemul Atari 2600. A avut recenzii favorabile, chiar dacă se spune că era destul de greu să câștigi ca jucător.

În orice caz, erau doar pașii de început în acest domeniu și interfața și grafica nu erau la nivelul din zilele noastre. Dar acea perioadă a reprezentat un punct de pornire, mai ales că blackjack-ul devenea un jucător tot mai popular și în cazinouri. Iar progresele s-au simțit de la an la an, iar în zilele noastre oamenii au posibilitatea să se distreze și online. În țara noastră, unul dintre operatorii cu cele mai multe variante disponibile este NetBet. La primul operator licențiat de ONJN după schimbarea legislației, poți găsi 10 versiuni ale jocului în secțiunea blackjack NetBet, la care se adaugă cele cinci mese live.

2. Primul joc pe computer a apărut în 1983 – Cei de la Spectrul ZX au lansat o versiune a jocului de blackjack pe calculator în anul 1983. Ulterior, pe Commodore 64, un alt calculator la modă din anii ’80, se găsea o versiune a jocului de blackjack dezvoltată de cei de la Westwood Studios Inc. C64, așa cum mai este cunoscut publicului, a avut un rol decisiv în popularitatea calculatoarelor, fiind vândut în peste 12.5 milioane de exemplare la nivel mondial. El a fost scos de pe piață în aprilie 1994, dar încă mai rămâne o piesă de colecție pentru pasionații din domeniu.

3. Nintendo a lansat primul joc portabil în 1985 – Acesta le oferă oamenilor o experiență inedită pentru acele vremuri și posibilitatea de a juca blackjack și fără să fie nevoiți să meargă într-un cazinou sau să stea în fața unui calculator sau în fața consolei. Seria se numea Blackjack Nintendo BJ-60 și a avut parte de mult succes la vremea respectivă. Ca dimensiuni, acest joc era apropiat de mărimea unui set de table. Jocul conținea două ecrane și câteva butoane pe care se puteau face alegerile. Pe site-urile de profil un astfel de joc încă mai poate fi achiziționat cu sume de peste 150 de dolari.

4. Jocul a apărut pe PlayStation în 1998 – O versiune a jocului de blackjack a putut fi accesată pe PlayStation prin intermediul „Card Shark”. Acesta conținea mai multe jocuri de cărți printre care și blackjack. Și pentru PlayStation erau încă ani de început, dar ulterior au apărut și pe această consolă versiuni mult mai atractive, precum The Four Kings Casino and Slots, ce poate fi accesat pe PlayStation 4. De asemenea, pe Nintendo Switch există jocul Super Blackjack’s Battle II Turbo Edition.

5. Primul joc de blackjack online s-a jucat în 1995 – În acest an a apărut primul operator online care le-a permis utilizatorilor să joace blackjack online. Erau vremuri de început în era Internetului, în care conexiunea se făcea prin dial-up. Din 2012 au apărut și jocurile de blackjack pe dispozitivele mobile, astfel că distracția a devenit mult mai facilă pentru oameni din toate colțurile lumii.

(P)

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS