Actualitate

Jandarmii bistrițeni au dat amenzi de peste 5.000 de lei

În week-end-ul trecut, jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au depistat pe strada Subcetate din municipiu un tânăr de 22 de ani care ar fi trebuit să se afle la domiciliu în carantină, pentru o perioadă de 14 zile. Acesta a fost sancționat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de carantină la domiciliu, conform reglementărilor legale în vigoare.

La acest sfârșit de săptămână au fost aplicate în total 38 de sancțiuni, astfel: 17 amenzi în valoare de 5.150 de lei și 21 de avertismente scrise, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

Majoritatea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice (tulburarea ordinii publice, cerșetorie, adresarea de cuvinte și expresii jignitoare, etc.), pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de circulație.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 160 locații, fiind verificate un număr de 429 persoane, respectiv 81 de societăți comerciale.

Tot la acest sfârșit de săptămână, jandarmii montani Colibița au constatat că unele persoane nu cunosc faptul că ne aflăm în perioada de prohibiție. Astfel, pentru pescuit ilegal în perioada de prohibiție au fost aplicate două avertismente scrise.       

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.