Sport

Jean Pădureanu ar putea ieşi din închisoare în aprilie. ”Este foarte bolnav, semne bune nu sunt”

Fostul preşedinte al clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu, condamnat în martie 2014 la trei ani şi patru luni de închisoare în Dosarul transferurilor, ar putea fi eliberat în luna aprilie, după executarea unei treimi din pedeapsă, având în vedere vârsta, 79 de ani împlineşte anul acesta, şi starea de sănătate.

”Omul acesta este foarte bolnav, iar familia se aşteaptă la tot ce este mai rău din clipă în clipă. Nea Jean nu poate să stea în închisoare, are Alzheimer, are două atacuri cerebrale. Este cel mai bolnav deţinut din România şi trebuie să fie eliberat. Oricum, dacă nu se întâmplă vreo minune până atunci, din ce ştiu, nea Jean aşteaptă ziua de 12 aprilie când va avea deja executată o treime din pedeapsă şi va fi eliberat. Va fi eliberat sigur având în vedere sănătatea sa şi vârsta. Sunt la curent deoarece ţin legătura cu o rudă de-a lui Jean Pădureanu. Nu este nicio ameliorare a stării lui de sănătate şi nici semne bune nu sunt. Are afecţiuni grave care îi pot provoca decesul în orice clipă dacă nu îşi ia tratamentele la timp. Are momente îndelungate de delir şi trebuie să fie permanent cineva lângă el. Altfel, nu se ştie ce se întâmplă”, a declarat preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, pentru www.ziarulring.ro.

La Spitalul Penitenciarului Jilava, acolo unde este încarcerat, Jean Pădureanu scrie o carte ce conţine dezvăluiri din lumea fotbalului, care va fi publicată numai după decesul său.

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, acum în vârstă de 78 de ani, a fost condamnat definitiv, în 4 martie 2014, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat şi expiră oficial la 3 iulie 2017, Jean Pădureanu fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava. Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a respins definitiv în octombrie 2014 cererea de întrerupere a executării pedepsei, menţinând astfel decizia dată în 12 iunie 2014 de Tribunalul Ilfov. Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat în 23 septembrie 2014 că a primit o cerere de graţiere a lui Jean Pădureanu.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS