Actualitate

Judecătorii Ioan Părăuan, Alexandru Petrişor şi Reghina Berari, în BEJ. Unul va fi preşedinte

Judecătorii Ioan Părăuan, Alexandru Petrişor şi Reghina Berari au fost desemnaţi, sâmbătă, prin tragere la sorţi, să facă parte din Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană Bistriţa-Năsăud pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului. Unul dintre cei trei va fi preşedintele BEJ.

Desemnarea celor trei s-a făcut sâmbătă dimineaţa, prin tragere la sorţi în şedinţă publică la Tribunalul Bistriţa-Năsăud.

Preşedintele Tribunalului, judecătorul Nicolae Marian, a declarat pentru Timp Online că magistraţii desemnaţi să facă parte din Biroul de Circumscripţie Electorală Bistriţa-Năsăud ce se organizează pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului au la dispoziţie 24 de ore să decidă care dintre ei va fi preşedintele.

„Îi voi anunţa pe colegii mei că au fost desemnaţi să facă parte din Biroul de Circumscripţie Electorală. Potrivit legii, au la dispoziţie 24 de ore să decidă care dintre ei va fi preşedintele”, a declarat judecătorul Nicolae Marian.

Toţi trei magistraţii au mai condus birouri electorale. Judecătorul Ioan Părăuan a mai condus BEJ şi la alegerile parlamentare din 2004 şi la europarlamentarele din 2009, iar în 2008 a fost locţiitorul preşedintelui BEJ la alegerile parlamentare. Judecătorul Reghina Berari a condus BECJ la alegerile locale din acest an, iar Alexandru Petrişor la referendumul pentru demiterea preşedintelui României.

Alegerile parlamentare vor avea loc duminică 9 decembrie, alegătorii putând vota între orele 7.00-21.00. Marţi 30 octombrie este ultima zi de depunere a candidaturilor, iar campania electorală începe vineri 9 noiembrie şi se încheie sâmbătă 8 decembrie, la ora 7.00.

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.