Recomandări Social

Județul Bistrița-Năsăud, codaș în regiune la numărul de locuințe finalizate

În județul Bistrița-Năsăud au fost finalizate, în primul trimestru din an, cele mai puține locuințe din Regiunea Nord-Vest, se arată în buletinul lunar al Direcției Regionale de Statistică Bistrița-Năsăud. Puține locuințe s-au finalizat și în Sălaj, Maramureș și Satu Mare, în timp ce județul Cluj este primul în top cu peste o mie de locuințe finalizate.

Conform sursei citate, în primul trimestru al anului investiţiile în construcții au scăzut cu 7,1% iar cele concretizate în utilaje şi mijloace de transport au crescut cu 68,2% față de trimestrul corespunzător din anul anterior. Per total însă, volumul investiţiilor a crescut cu 4,4% comparativ cu aceeaşi perioadă din anul precedent.

Numărul autorizaţiilor pentru clădiri rezidenţiale eliberate în luna mai a.c. a fost de 73, cu 12 mai puține decât în luna anterioară şi cu 3 mai puține decât în luna corespunzătoare din anul precedent.

În cursul primului trimestru al anului 2022 au fost finalizate un număr de 154 locuinţe, cu 55 mai puține atât față de trimestrul corespunzător al anului precedent cât și față de trimestrul anterior.

Majoritatea dintre acestea, adică 121 locuințe, au fost construite în mediul urban (78,6%).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS