Actualitate

La CJ va fi instalat lift exterior. Cât costă, ce lucrări se vor face și cum va fi amenajată zona

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud aprobă documentația tehnico-economică realizată de o firmă din Cluj pentru instalarea unui lift exterior la Palatul Administrativ, unde se află sediul instituției, și amenajarea spațiului verde aferent. Valoarea investiției este de 562.000 lei, din care construcție + montaj – 394.227 lei. Lucrările vor fi gata în cinci luni de la începerea lor.

Pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilităţi de deplasare la nivelele superioare ale sediului CJ, va fi instalat a unui lift exterior la intersecţia dintre Corpul A si Corpul B al clădirii, cu acces în cabina de lift din holul central al imobilului, la nivelele parter, etaj 1, etaj 2 și mansardă.

Ascensorul va avea o capacitate de opt persoane. Se va realiza un acces nou, de pe faţada posterioară a clădirii, din zona spaţiului verde propus pentru amenajare în acest proiect. Accesul va cuprinde podest + scară exterioară cu structura din beton, ușă exterioară și copertină din sticlă securizată.

Lucrări de arhitectură aferente ascensorului (după montarea structurii de rezistentá a ascensorului) – placare soclu cu piatră naturală, închiderea perimetrală a structurii ascensorului, montarea fațadei cortină pe una din laturile ascensorului, închidere interioară la acces în lift, realizarea pardoselii în zona de acces lift, zugrăveli interioare pe pereți și tavane. De asemenea, se vor face intervenții în holuri.

Lucrări exterioare: construcție ascensor, soclul ascensorului (din beton) va fi placat cu piatră naturală de culoare gri, podestul și scările vor fi placate cu piatră naturală, se va monta o balustradă metalică pe latura opusă liftului, se va monta o copertină din sticlă securizată care va fi ancorată în peretele clădirii existente, deasupra noului acces, refacere finisaje fațadă, pe pereții exteriori ai clădirii se va monta termosistem.

Investiţia vizează și amenajarea spaţiului verde adiacent Palatului Administrativ, pe o Suprafaţă de 2.234 mp, va fi amenajat un spaţiu pentru fumat, se vor amplasa obiecte de mobilier urban, se vor reconfigura aleile și se vor realiza lucrări de întreţinere a vegetaţiei și plantare de arbuști. ”Vegetaţia prezentă în acest moment în zona studiată este compusă din arbori, arbuşti şi plante perene. Gazonul este degradat, amestecat cu buruieni şi neuniform. Mobilierul urban lipseşte. Aleile pietonale sunt acoperite cu dale de beton, iar în unele porţiuni incomplete sau distruse de rădăcinile arborilor din apropierea lor, platforma pentru depozitarea deşeurilor nu este împrejmuită. Se simte nevoia amenajării unui spaţiu verde într-o zonă care atrage un număr atât de mare de persoane”, precizează CJ.

Etichete

12 comentarii

  • STAU LA ETAJUL PATRU SI VREAU SA SE PUNA LA TOATE BLOCURILE DIN ORAS LIFT
    care e diferenta dintre mine si cel ce lucreaza la consiliul judetean?
    va spun eu…..
    PE BANII MEI EI VOR AVEA LIFT SI LA MINE LA BLOC PE BANII MEI NU !!!!
    asta e romania….o tara de ipocriti

  • Poate ca era mai convenabil se se organizeze la parter un birou de primiri destinat exclusiv acestor persoane. E doar o parere, nu sunt la curent cu prevederile europene referitoare la persoanele cu dizabilitati…

  • Doru…..si sa credem ca altcineva in afara de cei cu dizabilitati nu il vor folosi ????? Aoleooooo….aoleooo……! Cine crede asta e un…..

    • Vai Dorutu ! Ce agresiv esti ! Daca se facea numai pt persoanele cu dizabilitati nu avea o capacitate de 8 persoane !
      … esti tu !
      Probabil esti vreo doruta care lucrezi la consiliu !
      Pt tine se face cumva investitia !
      Sa investesti 4 miliarde in asta ?
      Cred ca sunt alte prioritati .
      Poate ar trebui asfaltate si alte strazi din oras. Sunt zone pline de vile dar cu drumuri specifice evului mediu .
      Ps : ideea lui roth e foarte buna !

  • Exact la asta mă gândeam și eu dle Roth, ce să caute persoanele cu dizabilități la mansardă? Toate birourile în care ar putea avea treabă aceste persoane, să fie amenajate la parter. Bine că tovarășul Nicolae Ceaușescu putea urca pe scări fără să tușească, pe când cei de-acum au nevoie de un lift să-și plimbe bucile de la un etaj la altul. Noi tacem și plătim. Chiar ne merităm soarta.

    • Nu, 100.000 euro e doar studiul de fezabilitate, studiul despre impactul asupra mediului, avizul urbanistic, întocmirea caietului de sarcini. Pt lift, trebuie alți bani. Mai mulți.

  • spatiu de fumat?
    pai, noi platim salarii pentru fumat???
    au program de 10 ore pentru a lucra 8????
    am mai fost pe consiulul judetean si nu am vazut clienti handicapati ,,,si oriunde ai merge te opreste gardianca la parter pentru releatii cu publicu!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.