Pădurea Schullerwald este zilele acestea o gazdă minunată pentru mai mulți copii cu vârste între 6 și 10 ani din Bistrița care învață, jucându-se, să converseze în engleză, sub privirile atente ale Larisei Silaș, profesoară de engleză, și a cumnatei ei, Shaazia din Londra, vorbitoare nativă.
”Sunt profesoară de engleză. Am lucrat cu copiii mai mulți ani și, pentru că am un băiețel de 4 ani, am căutat jocuri, activități interactive, care să-i ajute pe copii în mod natural să învețe limba engleză. Am căutat și găsit tot felul de metode ca băiatul meu să învețe o limbă străină și mi-am dorit să împărtășesc aceste metode și cu alți copilași care poate vor și ei să învețe în aceeași manieră. Folosesc jocul ca metodă și copiii ajung să vorbească repede în engleză. Dacă mai au cei mici ocazia să facă lucrul acesta în natură, învățarea are loc mult mai ușor. Practic, nici nu își dau seama că învață. Pur și simplu ne jucăm și învățăm în același timp. Totul e foarte frumos și natural”, a spus Larisa Silaș.
Ca loc pentru ”English Forest Camp” a ales Schullerwald pentru că este amenajată ca pădure-parc, copiii se simt în siguranță și au și facilități pentru joacă. ”Este perfectă pentru activități în aer liber. Mă bucur că există și că cineva s-a gândit să facă pentru oraș un astfel de loc”.
Între orele 10.00 și 14.00 cât ține tabăra, în pădure se vorbește numai engleză. Și nici nu s-ar cuveni altfel fiindcă Shaazia, cumnata Larisei, este originară din Anglia, iar fetița ei, Sara, s-a născut în aceeași țară, și nu cunosc limba română. În felul acesta, copiii pot învăța mult mai ușor limba de la vorbitori nativi.
”Shaazia a lucrat cu copiii și în Anglia și are un dar nativ. Am rugat-o să mi se alăture pentru că, în felul acesta, copiii sunt expuși la engleza autentică din Anglia, ea fiind născută și crescută în Anglia, la fel ca și fiica ei. Au venit doar în vacanță, dar, chiar și așa a fost de acord să se alăture când am lansat ideea să fac o tabără pentru copii. Ea mi-a sugerat să fac diferite lucruri, iar în final am decis să organizăm tabăra cesta împreună, ca lucrurile să curgă de la sine”, a mai spus Larisa Silaș, care a locuit uyn an în Anglia și alți doi în Franța, după care s-a întors în România, a dat examen de titularizare, apoi de definitivat, după care s-a retras din sistemul educațional de la noi ca să țină ore private.
La rândul ei, Shaazia ne-a spus că s-a molipsit de entuziasmul cumnatei ei și a decis să i se alăture ca să-i determine pe copii să vorbească doar în limba engleză.
”România îmi place foarte mult. Este o țară frumoasă, oriunde poți vedea ceva minunat. Copiii? Sunt minunați ca oriunde, inocenți, curioși, dornici să învețe”, a mai spus ea.
Această tabără se va încheia la finalul săptămânii: ”Probabil că spre final de august vom mai organiza încă o tabără, iar din septembrie vom începe lucrul. Shaazia se va întoarce în Anglia, iar eu voi organiza ateliere de limba engleză cu copiii, în natură, până se face frig. După ce se face frig, vom merge în casă și vom studia engleza la căldurică, cu ceai și fursecuri”, a mai spus Larisa Silaș.
Adaugă comentariu