Grupul medical Sanovil a obținut ”Premiul pentru Management și Cea mai Dinamică Societate Medicală” în cadrul Galei Elitelor Medicale care a avut loc joi seara la Baia Mare, o ”recunoaștere a eforturilor de a oferi un act medical de cea mai bună calitate și a muncii continue pentru diversificarea gamei de servicii”, anunță Clinica Sanovil pe Facebook.
Trofeul i-a fost înmânat medicului Gavrilaș Mureșan, care a transmis și un mesaj.
”Clinica Sanovil are 144 de paturi, are construiți 10.000 de metri pătrați de spații medicale. Pe fiecare metru pătrat am pus câte un nou-născut, iar pe unii metri pătrați și câte doi. La noi, în Sanovil, s-au născut peste 10.000 de copii. Este ceva despre care ne place să vorbim. Sunt undeva în jur de 10 milioane de lei investiți în sănătate. Nu ne putem lăuda că am accesat fonduri europene. De 14 ani, de când suntem pe piața medicală privată, nu am reușit să atragem niciun ban european, însă în acești 14 ani, am contribuit la bugetul de stat cu 45 de milioane de euro”, a spus dr. Mureșan.
Pe fondul nemulțumirilor cauzate de faptul că nu i s-a permis să încheie contract pentru noul spital de recuperare pe care l-a construit, urmarea unei OUG dată de Guvern care a blocat semnarea unor noi contracte cu prestatorii privați până în 2022, dr. Mureșan a ținut să transmită și un mesaj dedicenților prezenți la Gala Elitelor Medicale.
”Aș dori să reușim să înțelegem că scopul vieții tuturor este omul de lângă noi, cetățeanul, și, pentru noi care suntem în sănătate, e pacientul. De foarte multe ori, decidenții uită că – sau mi se pare mie – că elementul principal este pacientul. Noi ne concentrăm și împărțim sistemul în sistem de stat și privat fără să vrem să știm că pacientul este cel care trebuie să beneficieze de serviciile tuturor, iar serviciile noastre și existența noastră în societate nu este în concurență, ci în complementaritate (cu sistemul public -n.r.). Mi-aș dori ca oamenii care decid în această țară să înțeleagă că atunci când iau o decizie trebuie să se gândească la pacient, nu să se gândească la faptul că avantajează sistemul de stat sau privat. Aceste discuții sunt dăunătoare pentru cel căruia noi ne-am pus viața la dispoziție”, a conchis medicul care a creat în noul spital 12 paturi de îngrijiri paliative pentru care ar fi dorit în mod special să poată încheia contract cu CJAS.
Adaugă comentariu