Actualitate

La Secția ATI a Spitalului de Urgență sunt internați deja doi pacienți din alte județe

Doi pacienți din alte județe infectați cu noul coronavirus au fost transferați la Bistrița pentru a fi tratați la secția ATI a Spitalului Județean de Urgență, a declarat dr. Anca Andrițoiu, directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud pentru Timp Online.

Este vorba despre un pacient din județul harghita și o pacientă de la Cluj

”Există o coordonatoare regională la Cluj care ea sună sau direct spitalele comunică între ele. Am fost contactată și eu. Astfel, vă pot spune că avem doi pacienți din alte județe: unul de la Harghita fiindcă nu au mai avut locuri și de la Cluj am preluat o pacientă în ATI. În plus, în ATI mai avem și pacienți din județ. Sigur că trebuie să ne păstrăm și noi o rezervă de locuri pentru că boala este cu o evoluție imprevizibilă. Dacă cumva se agravează starea pacienților noștri, trebuie să avem locuri și pentru ei. Până acum însă, nu am avut exagerat de multe cazuri la ATI”, a spus Anca Andrițoiu.

Pe de altă parte, sunt infectați din județ diagnosticați în alte județe care trebuie aduși acasă cu ambulanțele.

”Am preluat și pacienți de-ai noștri pe care i-am adus acasă. Sunt mulți care se diagnostichează la Cluj, la Spitalul Militar, la Institutul Inimii, prin alte locuri, și ne sună cei de acolo că au pacienți de-ai noștri și trebuie să îi trimită acasă. Chiar azi dimineață am avut un caz, am fost sunați, iar eu am anunțat Spitalul Județean. Deși acesta nu e un caz grav, pacientul va veni la Bistrița cu ambulanța, va fi evaluat și, în funcție de evoluție, rămâne în spital sau merge la domiciliu”, a spus dr. Andrițoiu.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS