Cultură

Lacul Colibiţa, interzis bărcilor cu motor, numai că unii nu au aflat încă

Proprietarul unei bărci cu motor care se plimba cu aceasta pe lacul de acumulare de la Colibiţa a fost avertizat, în scris, să nu mai repete isprava.

Potrivit unui comunicat al Sistemului de Gospodărire a Apelor Bistriţa-Nǎsǎud, reprezentanţi ai instituţiei, împreună cu cei ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Nǎsǎud au efectuat un control privind regimul de utilizare al cuvetei lacului Colibiţa.

„În urma verificării ambarcaţiunilor care circulau pe lacul Colibiţa, s-a descoperit o persoana care nu a respectat prevederile regulamentului de exploatare al barajului circulând cu o ambarcaţiune cu motor termic. Aceasta a primit un avertisment scris”, se arată într-un comunicat, dat publicităţii de Mirela Bărbos.

Potrivit sursei citate, verificările pe lacul de la Colibiţa vor continua întrucât este strict interzisă ciculaţia pe lac cu ambarcaţiuni cu motor termic, excepţie făcând ambarcaţiunile Administraţiei Naţionale „Apele Române” şi Ministerului Administraţiei şi Internelor prin unităţile lor teritoriale, în condiţiile desfăşurării unor operaţiuni operative.

Situată la circa 38 de kilometri de Bistriţa, în zona Munţilor Bârgăului, Colibiţa e o zonă de agrement amenajată în jurul lacului de acumulare cu acelaşi nume. Lacul are ca scop asigurarea debitelor necesare pentru alimentarea cu apă a populaţiei, dar şi pentru industrie, producerea energiei electrice, atenuarea viiturilor în caz de ape mari şi asigurarea unui debit de servitute pentru folosinţele din aval.

Pentru menţinerea calităţii apelor lacului Colibiţa şi susţinerea vieţii piscicole, navigaţia folosind bărcilor cu motor termic este interzisă. Sporturile nautice pot fi practicate, numai în baza autorizaţiei de gospodărire a apelor. Totodată, este interzisă spălarea autovehicolelor precum şi a altor utilaje şi agregate mecanice.

În jurul lacului, în ultimele două decenii şi-au construit case de vacanţă politicieni, oameni de afaceri, iar alţii au investit în pensiuni turistice.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS