Managerul Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea, i-a urat bun venit Principelui Radu ”în casa George Coşbuc”, şi a făcut o succintă prezentare a volumelor.
ASR Principele Radu al României: ”Domnul director mi-a vorbit despre identitatea puternică a lui George Coşbuc şi mă gândeam că poetul este unul dintre cele mai fidele exemple de intelectual român devotat Coroanei ţării sale. Mi-a mai spus domnul director că în această clădire Principele Moştenitor Carol a locuit un an în timpul studiilor militare, 1919-1920. La aproape 100 de ani de la acel moment un alt membru al Familiei Regale, soţul nepoatei lui le vorbeşte oamenilor despre mândrie, speranţă, prezent şi viitor. Paradoxal, această instituţie eternă care este Coroana are acum, în anul 2014, mult mai multe motive de speranţă şi de mândrie decât avea înainte. Femeile din Familia Regală au avut un rol enorm în ultimii 150 de ani. Sărbătorim 10 ani de la intrarea în NATO, după un efort regal enorm deopotrivă cu Parlamentul şi oamenii politici. A fost o frumoasă şedinţă solemnă sub cupola Parlamentului, cu Principesa Moştenitoare Margareta prezentă. Ne întoarcem la bunele tradiţii şi intenţii de uniune. Instituţia Coroanei are un rol foarte bine definit şi concret în societatea contemporană, de aceea sunt atât de apreciate intervenţiile pe care le are în viaţa publică familia Regelui Mihai. Felul de a reprezenta România cu instrumentul Coroanei este un fel foarte diferit de cel al altor instituţii. E o complementaritate absolut necesară, când Regele ajunge undeva, acum din ce în ce mai rar pentru că Majestatea Sa se apropie de 93 de ani, întotdeauna se rarefiază aerul atunci când deschide gura. Un cuvânt pe care îl spune el cântăreşte enorm în orice parte a lumii unde s-ar putea auzi despre ţara noastră. Faptul că România, în acest efervescent mileniu trei, foloseşte Coroana pentru a se desăvârşi ca stat nu face decât foarte bine tuturor, de la cei care cred în ea până la cei care nu o fac”.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de autografe.
”Margareta. Portretul Principesei Moştenitoare” de Sanda Gătejeanu Gheorghe este o carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre, al primei femei care va moşteni Coroana României, în timp ce “Trei poduri peste lume. Consemnări între anii 1982 şi 2003” de ASR Principele Radu al României este un jurnal ”pe sărite“: trecerea de la un mileniu la altul, trecerea de la România comunistă la lumea liberă, trecerea de la condiţia de actor la cea de principe regal.
Pe pagina noastră de Facebook puteţi vedea mai multe fotografii!
….. Margareta. ” Portretul Principesei Moştenitoare” de Sanda Gătejeanu Gheorghe este o carte-album ce prezintă destinul în imagini, de la naştere până în zilele noastre….al primei femei care va moşteni Coroana României ”
INTREBARE : a murit regula salica, a dinastiei de ” HOPA-N TOL ” ?
De printul …Paul …de Romania ….nici o vorba ?
Ce noroc din cer a picat pe noi … ca avem mai multi regi si chiar imparati !