Dacă fiecare dintre noi am dărui mai mult din timpul şi priceperea noastră altora fără să aşteptăm nimic în schimb, cu siguranţă că am fi mai bogaţi sufleteşte. Au înţeles acest lucru şi tinerele care se pregătesc să devină manichiuriste la Centrul de Formare Profesională Bistriţa al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. După ce vor absolvi cursul, cu siguranţă că vor întâlni cliente pretenţioase care le vor reproşa diverse lucruri. În ajun de Adormirea Maicii Domnului, la Căminul de Persoane Vârsnice unde s-au dus să facă manichiura bunicilor, au avut în faţă oameni blânzi care s-au bucurat pur şi simplu de compania lor fără să dea prea mare importanţă detaliilor.
„Noi venim în sprijinul acestor oameni cu nişte servicii de strictă necesitate ca să ne ajutăm şi pe noi. Nu oriunde găseşti pe cineva să-ţi stea la dispoziţie pentru ca un începător să-i facă manichiura şi pedichiura. De foarte multe ori poate se greşeşte şi atunci un începător se inhibă şi poate că nu mai e în stare să înveţe meseria. Persoanele vârstnice se bucură pentru că venim şi le căutăm şi le dăm importanţă. Eu cred că niciodată nu este târziu să înveţi să dăruieşti celor din jur”, a declarat Valeria Tămăşoi, şefa Centrului de Formare Profesională Bistriţa.
La rândul ei, Mihaela Gănău, coordonatorul cursului, a spus: „Am 28 de fete care vor să înveţe o meserie, să facă ceva în viaţă. Îmi place pentru că văd că au înclinaţie spre aşa ceva şi fac totul cu drag. Sunt deschise la tot ce apare nou şi vor să înveţe şi mai mult. Majoritatea vor să înveţe să facă şi unghii tehnice. Suntem foarte încântate că am venit la Căminul de Persoane Vârstnice. Le mulţumesc doamnelor de la CFP pentru că m-au ajutat să vin aici să ofer şi un pic de înfrumuseţare. Unele bunici vor culoare pe unghii, altele vor doar ojă incoloră. Şi bărbaţilor le facem manichiură. Peste trei săptămâni vrem să venim să le facem şi pedichiura şi atunci sunt mai bucuroşi pentru că nu se pot apleca şi noi îi ajutăm”.
Cursantele cu care am stat de vorbă ne-au spus că sunt încântate să facă voluntariat, iar unele au promis că nu vor uita să mai treacă pe la cămin şi după ce vor avea propriile saloane de înfrumuseţare.
Cristiana Sabău
Foarte frumos. Realmente o idee proaspata.
Intr-adevar o idee superba indiferent cine a avut-o. O idee benefica pentru ambele parti, atat pentru ‘cursanti” cat si pentru beneficiari (bunicii nostrii, de care trebuie moral sa avem grija). Le-ati facut o zi frumoasa si cu siguranta bucuria lor de a-i rasfata s-a intors la voi cei care v-ati gandit la ei.Felicitari! Ne-ati dat un moment de reflectie fiindca poate fiecare din noi am putea face cate ceva pentru ei. Pentru ei si a-ti face timp sa stai de vorba cu ei cateva ore e un lucru minunat. Pentru noi poate nu e ceva imposibil.Se vede bucuria din ochii lor,pentru gestul facut de d-voastra.Bunicutele acelea cu siguranta nu au avut timp sa se gandeasca la ele de-e lungul vietii, precis au avut alte preocupari legate de familie, fii, respectiv nepoti., precum facem si noi acum.Nu conteaza unde sunt ei acum, daca tin legatura sau nu cu ei. Conteaza si ce putem face noi ceilalti pentru ei , pe langa familia lor. Pe de alta parte acum suntem tineri si relativ bine (daca nu bagam in seama unele neajunsuri ale vietii) dar peste ani cine stie unde ne vor duce batranetele.?!…Numai cand faci o bucurie din inima si dezinteresat primesti la fel o bucurie din partea celor la care te-ai gandit…( se mai intampla si invers ce-i drept , dar mai rar totusi si nu trebuie dat importanta, ca ..asta-i viata!)
Ma bucur pentru ideea d-voastra si eu va multumesc!
Sa auzim numai de bine! (ca de restul si de vorbe goale suntem satui…)
Ce surprinse si bucuroase vor fi fost acele doamne,care,cred,nu se asteptau sa mai fie luate in seama de cineva!Felicitari!
Este un gest frumos din partea Dvs.prezentarea unei asemenea stiri. Se fac multe lucruri bune in oras de catre oamenii cu suflet mare. Pacat ca multi dintre cei care ar trebui sa fie atenti si la aceasta latura importanta a….drumului spre o viata mai inteleapta, nu sunt suficient de receptivi in mediatizarea acestui gen de informatii. Este foarte trist ca inca nu am invatat sa privim si sa facem ceva pentru o persoanele mai in varsta, ca si cum ar fi parintii sau bunicii nostri.