Să taci atunci când cineva este furios sau cuprins de o altă emoție foarte puternică, să asculți și să vorbești doar atunci când este dispus să te asculte. Este una dintre lecțiile importante predate de medicul Doina Petri participanților la Tabăra Lions Quest care are loc zilele acestea la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.
”Dacă omul este furios, extrem de entuziasmat sau are o emoție atât de puternică încât nu percepe ce este în jur și nu poate comunica, trebuie să-l ascultăm și vorbim doar când emoția lui se calmează și putem comunica abia atunci cu el. Dacă părinții voștri sunt nervoși, nemulțumiți, obosiți, mergeți acasă și îi vedeți că nu sunt în apele lor e bine să-i ascultați și să vorbiți când sunt liniștiți și acceptă să discute cu voi”, i-a îndemnat dr. Doina Petri, formator acreditat pentru învățare socio-emoțională la întâlnirea de sâmbătă dimineața de la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.
Tot atunci, copiii au avut ca sarcină să identifice emoțiile și să reacționeze adecvat în funcție de starea celuilalt.
”E un grup foarte frumos, iar prin această tabără ne dorim să aducem un plus de valoare curriculei lor de învățământ. Un comportament trebuie învățat prin bune practici și atunci exersăm relații de comunicare, de lucrat în grup, de încredere în sine. Discutăm despre emoții. Copiii, în clasă, trebuie să învețe să fie coezivi, să se ajute, să fie empatici fiindcă trăim într-o societate. Vorbim și despre valorile lor, despre voluntariat, sunt o mulțime de activități din care copiii au ce învăța. Copiilor le-a plăcut să vorbim despre relația lor cu părinții, s-au proiectat în viitor și am văzut ce valori au. Revenim asupra acestei teme fiindcă au identificat multe valori materiale și mai puține etice și morale. Îi interesează să discute despre relațiile dintre ei, despre prietenie, iar eu le dau ocazia să facă acest lucru”, a spus dr. Petri.
Lions Quest este un program complex ce vizează o dezvoltare multilaterală a tinerilor, oferit de Lions Club International Foundation miilor de școli și milioanelor de tineri din toată lumea.
În cadrul acestor tabere se discută despre: conexiunea cu şcoala, gândirea pozitivă, educaţia comportamentală, metode eficiente împotriva hărţuirii, rezistenţa la presiunea consumului de droguri şi alcool, dar și despre învăţarea prin voluntariat.
Felicitări pentru inițiativa și implicare. Educația este singura speranța ca vom avea oameni normali, cu valori și principii sănătoase și adaptați vremurilor care urmează! Lions Club dezvolta proiecte educaționale benefice comunității! Mulțumiri și succes in continuare!
As zice ca in paralel se puteau invata si niste deprinderi mai domestice , cum ar fi : spalatul batistelor , bluzelor si tricourilor si mai ales a chilotilor si sosetelor. Poate nu era rau ca participantii sa fie invatati cum se aprinde un foc , cum se procedeaza pentru al proteja sa arda numai unde trebuie si binenteles cum se stinge , cum trebuie adunate deseurile rezultate in urma actiunilor intreprinse in tabara , cum se face orientarea in teren si multe alte lucruri practice.
Dragi adolescenți, tineri cu pseudonime…. Sunt surprins ca, de acum deja, începeți sa nu va asumați o replica sau comentarii….. și începeți sa semănați cu diverși indivizi (care sub anonimat își permit sa jignească sau sa persifleze diverse activități civice )și de fapt, nu aveți nici! o legătură cu respectiva activitate! Ca sa învățați câte ceva, trebuie sa participați, nu sa va dați cu părerea! Sa auzim numai de bine! Dr. MariusNPop
https://invictuswebmedia.com/2022/07/30/imbecilizarea-speciei-trecerea-la-idiotizare/