Congresul PNL în care va fi aleasă conducerea partidului va avea loc în 25 septembrie, actualul președinte Ludoivic Orban avându-l adversar pe prim-ministrul Florin Cîțu. Până atunci, au loc alegeri în organizațiile județene.
Premierul Florin Cîțu crede că liberalii din Transilvania sunt de partea sa. ”Câștigăm Ardealul big time! #echipacastigatoare”, a postat Florin Cîțu pe Facebook.
Replica a venit de la fostul șef al Cancelariei premierului în perioada în care Guvernul era condus de Ludovic Orban, deputatul Ionel Dancă: ”Liberalii bănățeni, ardeleni, maramureșeni și cei din Apuseni, bistrițeni sau hunedoreni, cu toții sunt oameni serioși pentru care politica nu e o joacă „big time”. Ei își recunosc liderul atunci când îl văd și fac echipă împreună pentru oamenii care le-au acordat votul și încrederea! Cu toții suntem o singură echipă, echipa Partidului Național Liberal, condus de actualul și viitorul președinte Ludovic Orban! #EchipaLiberala”.
Mâțule, jos labele de pe PNL
Dihoniile din PNL au inceput după fuziunea dintre PNL si PDL, validată în Congresul din 2014, care după ce au mognit câtiva ani își arată limitele acum după 7 ani de la formarea noului PNL. Ce nu au inteles atunci liberalii autentici este ca oricît ar fi părut de tentantă formarea unui mare partid de dreapta, cei care trebuiau să-şi dea mîna ar fi avut nevoie de o perioadă de acomodare, de depăsirea unor adversităti reciproce care s-au acumulat în anii de după revolutia din 1989. Au fortat lucrurile creind sentimentul că fuziunea era dorită de toţi membri şi că decizia aparţine tuturor, nu doar unor lideri care ştiau jocurile de culise ce stăteau în spatele unei astfel de decizii. O altă eroare a PNL a fost aceea că in continuare au lăsat portile deschise pentru un proces de unificare a dreptei. Au considerat că e nevoie de toate fortele politice de dreapta si că numeni nu trebuie exclus, ceea ce a facilitat intrarea in PNL a unor oportunisti sau impostori. Asa a ajuns un individ „fără prințipuri” ca Rareș Bogdan să profite de naivitatea liberalilor si să facă jocurile in PNL, creind bisericuţe in partid. Aceste „găsti” create in PNL pot duce la sciziune ceea ce este catastrofal pentru un partid aflat la guvernare intr-o coalitie.